Ziyaretlerde konuşan İl Gnele Meclisi Başkanı İsmail Terzi, &[#]8220;Asker, yargı gibi üzerine vazife olmayan insanlar bile konuşmasına rağmen ekonomide olumsuz bir kıpırdanma olmuyor&[#]8221; dedi.
Zonguldak İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Ak Parti Kozlu Belde Başkanı Şevket Akman, Ak Parti Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Dağkıran, Ak Parti Kozlu Belde Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi ve Siyasi İşler Başkanı Zafer Demir, Yerel Yönetimler Başkanı Ramazan Duyar, Kadın Kolları Başkanı Sakine Yanık, Kozlu Belediye Meclis Üyesi Mehmet Bozkurt, İl Genel Meclisi Daimi Encümen Üyesi Filiz Sarsık ile birlikte Örencik Köyü&[#]8217;ne çıkarma yaptı. Örencik Köyü Muhtarı Muharrem Karakaş ve köy halkının karşıladığı Ak Partililere, iftar yemeği verildi. İftar sonrası konuşan İsmail Terzi, köylülere anayasa değişiklik paketi için &[#]8216;evet&[#]8217; oyu verilmesini anlattı. Terzi, &[#]8220;Kendi alanımıza giren hizmetlerle ilgili her yıl, belirli dönemlerde taleplerinizi, sorunlarınızı ve yaptığımız çalışmaları değerlendirmek için zaten köylerimizi ziyaret ediyorduk. Referandum nedeniyle tempoyu arttırdık. Zaten yaptığımız çalışmaları hepiniz biliyorsunuz. Bu çalışmalar, çok önemli seviyelere geldik. Her konuda standartları yürütmek için bütçemiz çerçevesinde çalışmalarımızı tüm hızıyla yürütüyoruz. Sizlerin de seçim dönemlerinde zaten yeterince desteğinizi gördük. Sizler görevinizi yaptınız. Bizde bu güveninize layık olmak için tüm hızıyla çalışıyoruz. Talepleriniz doğrultusunda çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Sizde referandumda kendiniz için üzerinize düşecek görevi yeniden yapacağınıza inanıyoruz&[#]8221; diye konuştu.
BAŞKAN İKİNCİ VATANINI İHYA ETTİ
Örencik Köyü&[#]8217;ndeki iftara katılan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, verdiği vaatlerle &[#]8216;ikinci vatanım&[#]8217; dediği Örencik köyünü ihya etti. Örencik Köyü&[#]8217;nden Zeynep Kardaş&[#]8217;ın evinde yıllardır kaldığını belirten Başkan Bektaş, kendisinin ikinci vatanının Ören Köyü olduğunu ifade etti. Kozlu Örencik köyü Merkez caminin boyanması için boya temin edeceğini belirten Bektaş, camiye 3 adet klima taktıracağı sözünü de verdi. Çocukların talebi üzerine ise Bektaş, kısa bir süre içerisinde Örencik Köyü İlköğretim okulunun çevresine oyun grubu ve saha yaptıracağını söylerken, köyün yollarına ise sıcak asfalt vaadinde bulundu.
Bir dönemler Türkiye&[#]8217;nin Almanyası olarak görülen Zonguldak&[#]8217;ın, Türkiye&[#]8217;nin Afrikası&[#]8217;na dönüştüğünü belirten Başkan Bektaş, bölgeyi yeniden ayağa kaldırmak için verilecek evet oyunun önemli olduğunu söyledi. Bektaş, &[#]8220;Beldeye ve köylere bir şeyler yapalım, gurbete giden çocuklarımız geri gelsin istiyoruz. Oyuna doymayan çocuklar iyi yetişmiyor demektir. Bizde çocuklar oyuna doyması için bu yola girdik. Ben daha önce başka bir partideydim. O dönemlerde de gördüm ki, dünyanın kıvrandığı ekonomik krizi ülkemiz en hafif şekilde atlattı. En kötü şey ön yargıdır. Bir ülkenin kendi ekonomisinin kendi ayaklarının üzerinde durması önemlidir. Türkiye&[#]8217;de bir iktidar değişikliği ekonominin çöküşü demektir. Dereyi geçerken at değiştirmektir. Bir zamanlar Türkiye&[#]8217;nin Almanya&[#]8217;sı olan Zonguldak, Türkiye&[#]8217;nin Afrikası oldu. Bundan sonra da Zonguldak bu durumdan olumsuz olarak etkilenecektir. Biz Zonguldak&[#]8217;ın tekrardan Türkiye&[#]8217;nin Almanya&[#]8217;sı yapmak istiyoruz&[#]8221; dedi.
Köylülerin adına İL Genel Meclisi İsmail Terzi&[#]8217;yi sıkıştıran Başkan Bektaş, Terzi&[#]8217;den ise köy yolların genişletilmesi sözünü aldı.
KÖYLÜLERDEN &[#]8216;EVET&[#]8217; DESTEĞİ
Örencik Köyü ziyaretinin ardından Başkan Bektaş başka bir program nedeniyle köyden ayrılırken İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Terzi ve beraberindeki Ak Partililer ise teravih namazını Kozlu Köyü camisinde kıldı. Teravih çıkışında cemaatle sohbet eden Terzi ve beraberindekiler, köylülerin sorunlarını dinledi. Köydeki su problemi ile ilgili 2011 yılında çalışma programına alınması sözünü veren Terzi, &[#]8220;Hep dürüst olduk. Tüm taleplere, her şeye &[#]8216;tamam&[#]8217; dedik. Hiçbir şey vaat etmeden çok iş yapmaya çalıştık. Verdiğiniz oylara layık olmaya çalıştık. 2004 yılından bugüne görülmemiş performansla yapıyoruz. Paraları nereye harcadığımızı, ne yapıldığını muhtarlarda görebiliyor. Takip edebiliyor. Çok zor günlerden nereye geldik. Ne yatırımlar yapıldı. Tersane, santral, yapımlarından Filyos projesine kadar işsizliğin çözümü için bölgeye yatırım yapıldı&[#]8221; dedi. Köylüler de, daha önceki dönemlerde TTK&[#]8217;ya girişlerde başka illerden insanların işe başladığını söyleyerek, Ak Parti iktidarı ile işe girişlerin adil ve düzgün olmaya başladığını söyledi. Anayasa değişikliğinde hayır olduğunu belirten köylüler, referandumda &[#]8216;evet&[#]8217; oyu kullanacaklarını kaydetti.
"SIRADA EMEKLİLER VAR"
Ak Parti iktidarından önce Filyos vadisinin seçimlerde sadece isminin duyulduğunu hatırlatan Terzi, Filyos vadisi ile ilgili ilk somut adımları Ak parti iktidarı ile atıldığını ifade etti. Memura, işçiye ve bürokratlara özel yapılan uygulamaların ise yine ak Parti iktidarı ile sona erdiğini kaydeden Terzi, sırada emeklilerin sorunları olduğunu ifade etti. Üzerine vazife olmamasına rağmen asker, yargı üyesi insanların bile konuştuğunu fakat ekonomide olumsuz bir kıpırdanmanın bulunmadığını vurgulayan Terzi, &[#]8220;Alt yapı ve işsizlik sorunlarında çok önemli yollar kat edildi. Emeklilerin sıkıntıları var. Sıra onların sorunlarının çözümüne geliyor. Önceden işçiler, SSK&[#]8217;ya, Memurlar, Devlet Hastanesi&[#]8217;ne, bürokratlar ise üniversiteye gidiyordu. Şimdi hiçbir sosyal güvencesi olmayanlar bile istediği hastaneye gidebiliyor. Ama lafa gelince, asker, yargı, üzerine vazife olmayanlar bile konuşuyor. Ona rağmen, ekonomide hiç olumsuz bir kıpırdanma bile olmuyor. Bazı yerlerde tıkanmalar oluyor. Tam gün yasası, başörtü yasaları CHP&[#]8217;nin Anayasa mahkemesi gayreti ile iptal edildi. Biz palavra atmıyoruz. Biz vatandaşımızı mutlu olması ve refaha ulaşması için mücadele ediyoruz. Vatandaşın aleyhine bir şey yapmadık, yapmayacağız da. Yolsuzluk yapılıyor diye eleştiriyorlar. Bu kadar yolsuzluk yapılıyor da, bu kadar yatırım nasıl yapılıyor&[#]8221; diye konuştu.
Terzi ve beraberindeki Ak Partililer, Siyasi İşler Başkanı Zafer Demir´in ofisine giderek, gezi değerlendirmesi yaptılar.
Editör: Pusula Gazetesi