Zonguldak&[#]8217;ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesinde DSP den belediye başkan adaylığını açıklayan Serkan Köktürk, yaklaşan mahalli idareler seçimi için beldesinde seçimleri kazanırsa yapacağı projeleri ve icraatlarını anlattı. Filyos&[#]8217;a önemli atılımlar yapacağını vurgulayan Köktürk vaatlerini şöyle sıraladı:
&[#]8220;Beldede olan balık lokantalarının da güzel bir şekil vereceğim. Belediyeye ihtiyaç doğrultusunda işçi alımı da yapacağız. Sahil projesi olayını gerçekleştireceğiz. Barınağın boş olan yerlerini balık lokantaları, çay ocakları, gerekirse kayık tersaneleri, gibi dışarıya yönelik iş alanlarının geliştirilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız Buraya ZKÜ&[#]8217;nün 4 yıllık arkeoloji bölümünü açacağız. Filyos halkının geçmişte yapmış olduğu hataları artık yapmaması gerekiyor. Bir defa şans istiyorum gencim kendime güveniyorum. Bana inanan insanlar oylarıyla bana sahip çıksınlar.&[#]8221;
Belediye sorumluluğundaki otobüs ve su fiyatlarının yüzde 40&[#]8217;lara varan indirim onarılması sözünü veren Köktürk, bozulan su sayaçlarının da belediye tarafından onarılacağını vaat etti. Asli görevlerin yanında sosyal aktivitelere de ağırlık vereceğini vurgulayan Köktürk, birbirinden ilginç vaatlerine şöyle devam etti:
&[#]8220;Çaycuma-Filyos arası çalışan otobüs ve su fiyatlarında yüzde 30, yüzde 40 oranında indirim yapacağız. Bozulan su sayaçlarının onarımı da belediyemiz tarafından karşılanacak. Beldemizin Yarımca mevkiindeki yol ile Kayaaltı Köy giriş yolunun yapımı gerçekleşecektir. Filyos&[#]8217;a mavi bayrak alınması ve denize arıtma tesisi kurulması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Karacalar Mahallesi&[#]8217;nde derenin üstünün kapatacağız. Belde gençlerimizin spor faaliyetleri ve beldemizin takımı için yapacağımız kapalı spor salonu festival gibi sosyal aktivitelerde de kullanılabilecektir. Beldemizde sahillerimizin temiz olması için sahilin tamamı turizm sezonu boyunca sabahın erken saatlerinde temizlenerek, gün boyu temiz tutulacaktır. Belediyemize ait yazlık düğün salonu düzenlenerek Zonguldak kent merkezindeki Camlı Köşk gibi halka yaz kış hizmet verecek şekle dönüştürülecektir. Yaz günleri komşu il ve ilçelerinden gelen vatandaşlara günü birlik servis araçları sefere konulacak. Filyos&[#]8217;ta tarihi eserleri meydana çıkaracak atılımları yapacağız. Belediye çalışanlarına yemekhane yapmayı da düşünüyoruz. Meclis üyesi toplantılarını halka açık yapacağız. Cenazelerin defin işlemlerinin tamamı belediyemiz tarafından yapılacak. Yaz günleri sahillerimize güvenlik koyacağız.&[#]8217;&[#]8217;
Köktürk, bu vaatlerin bölge için olmazsa olmazlar arasında bulunduğunu ifade ederken, ilginç gelmesinin sebebi ve sorumlularının önceki mevcut belediye başkanları ve öncekilerinin olduğunu sözlerine ekledi.
Editör: Pusula Gazetesi