Zonguldak&[#]8217;ın siyasetçileri referandum için gece gündüz çalışıp birbirleriyle atışırken icralardan bunalıp intiharı seçen vatandaşların sayısı artıyor. Kapı kapı dolaşıp halka referandum hapı yutturmaya çalışan siyasiler iş intiharlara gelince verecek hap bulamıyor. Son olarak maden işçisi olarak çalışan 25 yaşındaki Şerif Koşar, evinde kendini iple tavana asarak intihar etti.



Zonguldak intiharlarla sarsılmaya devam ediyor. Artan intihar girişimlerinin yanı sıra son günlerdeki intihar sayılarında yaşanan yükselişten bihaber olan siyasetçiler bu acı gerçeği görmezden geliyor.


Son olarak dün meydana gelen olayda Kilimli Beldesi Belediye Sitesi´nde oturan Adem Koşar, sabah uyandırmak için odasına girdiği oğlunu tavanda iple asılı buldu. 2009´da alınan 3 bin işçi ile birlikte TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü´nde iş başı yapan Şerif Koşar´ın cesedi, evde yapılan incelemenin ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. 2006´da Kahramanmaraş´ta vatani görevini yaparken bir kaç kez intihar girişiminde bulunduğu öğrenilen Şerif Koşar´ın, askerden sonra psikolojik tedavi gördüğü belirtildi. İntiharla ilgili soruşturma başlatıldı.


Öte yandan üç gün önce Ereğli&[#]8217;de meydana gelen İntihar olayında ise E.G. (30), evinin bahçesinde iple kendini astı. Üst katında oturan ev sahibinin bahçe içindeki kuyudan su almak için bahçeye indiğinde E.G.&[#]8217;nin cansız bedeni ile karşılaşırken, durumu 155 ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri incelemelerde bulundu. E.G.&[#]8217;nin cansız bedeni, ceset torbası ile alınarak Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. E.G.&[#]8217;nin intihar etmeden önce bir not bırakarak ölümünden eşini sorumlu tuttuğu iddia edildi.


Geçtiğimiz ya içinde ise çok sayıda intihar girişimi yaşanırken bunlardan beşi ölümle sonuçlanmıştı.


Artan intihar girişimlerinin temelinde ise kredi kartı borçları, işsizlik ve aile içi geçimsizlik öne çıkıyor.


Son aylarda referandum tartışmaları ve güncel siyasi polemikler nedeniyle adeta birbirini yiyen siyasetçiler halkın bu gerçek sorununu görmezden gelmeyi sürdürüyor.


Gece gündüz kapı kapı dolaşıp referandum için &[#]8216;Evet&[#]8217; veya &[#]8216;Hayır&[#]8217; desteği isteyen siyasetçilerin görmezden geldiği bu toplumsal sorunun yanında intiharları tetikleyen nenler üzerine sadece politika yapmaları dikkat çekiyor.


Öte yandan artan intiharlara karşı kurumlar bazında da ciddi bir çalışma yapılmaması dikkat çekerken siyasetçilerin bu acı gerçeği sona erdirmek için ne zaman polemik yapacakları ise merak ediliyor.


Zonguldak Milletvekillerinden Ak Parti Milletvekilleri Köksal Toptan, Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen ile CHP Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk&[#]8217;ün intihar olaylarıyla ilgili tek bir söylemde bulunmaması dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra siyasi partilerin yerel yöneticilerinden de ses seda çıkmıyor. Kentte ki sivil toplum örgütlerini de en az siyasetler kadar sessiz.

Editör: Pusula Gazetesi