ZONGULDAK´ta, Milli Eğitim Bakanlığı Özürlü Personel Alım Sınavı´na "memur adayı" olarak girmesine rağmen, kendisine "hizmetli adayları" için hazırlanan soru kitapçığı verilen 28 yaşındaki Şahin Kara, hatayı fark edip salon görevlisine itiraz etmesine rağmen kitapçığı değiştirtemedi. Cevapları, memur adaylarnın cevap anahtarına göre değerlendirilince sadece 24 puan alan Kara, bakanlığa başvurdu. "Sınav sonuçları duyurulmuştur. Bu aşamadan sonra yapacak bir şey yok" cevabı alan Kara, savcılığa şikayette bulundu.



Çaycuma İlçesi´ne bağlı Filyos Beldesi´nde oturan ve psikolojik rahatsızlığı nedeniyle yüzde 45 özür raporu bulunan Şahin Kara, Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksek Okulu Endüstriyel Elektronik Bölümü´nü 2006´da bitirdikten sonra M.E.B. Özürlü Personel Alım Sınavı´na hazırlanmaya başladı. Kara, lisans, ön lisans ve lise mezunları için 3 grupta 4 Temmuz´da yapılan sınava Zonguldak Endüstri Meslek Lisesi´nde girdi. Memur adayı olarak, lise mezunu olan hizmetli adayları ile aynı sınıfta sınava giren Kara, kendisine hizmetli adayları için hazırlanan soru kitapçığının verildiğini farkedince salon görevlisine itiraz etti. Ancak salon görevlisinin, yan sınıftaki görevliye de sorarak tek soru kitapçığının olduğunu söylemesi üzerine aynı sınıfta kendisiyle birlikte 6 memur adayı, hizmetli adayları için hazırlanan soru kitapçıklarını çözdü.



Sınav sonunda başka okullarda sınava giren arkadaşlarına memur adayları için hazırlanan doğru soru kitapçıklarının verildiğini öğrenen Kara, bir gün sonra Milli Eğitim Bakanlığı´na müracaat etti. Müdürlük, konunun araştırılacağını söyledi. 2 hafta sonra açıklanan sınav sonuçlarına göre, hizmetli adayları için hazırlanan sorulara verdiği cevaplar, memur adayları için hazırlanan cevap anahtarına göre değerlendirilince sadece 24 puan alan Kara, bu sefer Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü´ne başvurdu. Kara, 1 hafta önce gelen cevapta, "Sınav sonuçları değerlendirilerek 21 Temmuz´dan itibaren duyurulmuştur. Bu aşamadan sonra yapılacak bir şey yoktur" denilince savcılığa suç duyurusunda bulundu.



4 yıldır işsiz olan Şahin Kara, aynı sınıfta kendisiyle birlikte 6 kişinin hakkının gasp edildiğini söyledi. Memurluk için Zonguldak´ta 26 kontenjan verildiğini öğrenince kendi memleketinde iş sahibi olacağı umuduyla günde 500 soru çözerek bu sınava hazırlandığını belirten Kara, "ÖSS´ye hazırlanan öğrencilerden daha fazla ders çalıştım. Televizyondan, internetten fedakarlık yaptım. 240 sayfalık Devlet Memurları Kanunu kitabını ezberledim. Böyle bir haksızlığı ben haketmediğimi düşünüyorum. Hazmedebileceğim bir şey değil. Bu, kendi memkeleketimde işe girebilmem için çok büyük bir imkandı. Ama olmadı" diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi