Çatalağzı Belediyesi Düğün Salonu´nda düzenlenen iftar programına katılan eski TBMM Başkanı ve AK Parti Zonguldak milletvekili Köksal Toptan, iftar programı sonrası salonda bulunan kalabalığa seslendi.
Türkiye´nin referandum süreci yaşadığını söyleyen Köksal Toptan, anayasa değişiklik paketini beğenenlerin "evet" beğenmeyenlerin ise "hayır´ diyeceğini dile getirdi. Halk oylamasının basit olduğunu anlatan Toptan, siyasi partilerin bunu seçim kavgası haline dönüştürdüğünü söyledi. Bu duruma üzüldüğünü anlatan Toptan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Türkiye bildiğiniz gibi bir referandum süreci yaşamaktadır. Referandum sürecinde halkımızın önüne konulan, TBMM´nin kabul ettiği bir paket bulunmaktadır. Halk 12 Eylül´de sandık başına gidecek, bu değişikliği beğenenler ´evet´, beğenmeyenler ´hayır´ diyecektir. ´Evet´ler çok çıktığı takdirde bu paket yürürlüğe girecektir. Yoksa girmeyecektir. Böylesine basit ve çok kolay olan bir oylama, seçim havasına dönüşmüştür. Siyasi partiler bir seçim kavgası halinde referandum çalışmalarını yürütmeye
başlamıştır. Buna üzüldüm. Burada Anayasa´nın değiştirilmesi istenen 26 maddesinden zaten 20´sinde siyasi partiler görüş birliği içerisindedir. Kalan 6 madde 2 esasta toplanmaktadır. Onlar da Türkiye´mizi tehlikeye götürecek, insanı sıkıntıya sokacak değişlikler değildir. Herkes sağduyu içerisinde bu maddeleri okuyabilir, memleketin lehine veya aleyhine olup olmadığını değerlendirip karar verir. Ama bizim birbirimizi incitmememiz, birbirimize hakaret etmememiz ve yarın birbirimizin yüzüne
bakamayacak sözler söylemememiz gerekir. Bu biraz oradan kaydı. Önümüzdeki sene seçim senesidir. Bütün partiler büyük bir yarışa girecek. İktidar olmak isteyen yeniden iktidar olmak isteyecek, muhalefet olanlar iktidar olmak isteyecektir. Bu tartışmaları o zamana bırakıp sadece bu çalışmayı referanduma göre değerlendirmek gerekir. Ne sonuç çıkarsa çıksın milletin hayrına olan bir sonuç çıkacağına inanıyorum."
İftar programına AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Aytekin Kazancı, Çatalağzı Belediye Başkanı Mehmet Alim, Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım ve partililer katıldı.
Editör: Pusula Gazetesi