20. Dönem Zonguldak Milletvekili Necmettin Aydın, 12 Eylül&[#]8217;de yapılacak referandumda Zonguldak halkının büyük çoğunlukla evet diyeceğine inandığını söyledi.


Refah Partisi&[#]8217;den milletvekili seçilen ve Saadet Partisi&[#]8217;nde aktif siyaset yapan eski milletvekili Necmettin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:


&[#]8220;Ülke olarak 12 Eylül de tarihi bir karar vereceğiz. Halkın demokratik iradesini bloke edecek şekilde, her darbe döneminde geliştirilerek oluşturulan vesayet organlarına yönelik kısmi değişiklik içeren anayasa maddelerini oylayacağız.


Türkiye gibi hala modern ve teknik bir devlet olma özelliğini kazanamamış bir ülke olarak tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız. Bu değişikliklerin yeterli olmadığı kesindir. Ancak oylayacağımız maddelerin eski hallerinden daha iyi olduğunda da ittifak vardır.


Onyedi bin faali meçhul cinayetten bahsedilen ve bunun yargı süreçleri örtbas edilen bir ülkede yaşıyor olmanın farkında olmalıyız. Çok önemli cinayetlerin aynı çeteler tarafın işlendiği iddiaları da yargı süreçlerine ilk defa ciddi olarak konu olmaktadır.


Çarşaf çarşaf darbe iddialarının ilk defa savcılık iddianamelerinde yer almaya başladığı çok önemli bir döneme girdik. Bu süreçleri engellemeye çalışan derin bir yapı da her gün gazete sayfalarında sergilenmektedir.


Gazete küpürlerinden oluşturulan dosyalarla parti kapatma kepazeliği de sona ermelidir. Partiler halkın iradesini yansıtmada en kıymetli kuruluşlardır ve öncelikli korunmalıdır.


Özellikle bu konuya iktidar partisine karşıtlıkları pozisyonundan hareketle karşı çıkan meclis içi muhalefet partilerinin tavrını fevkalade yanlış buluyorum. Zonguldaklı çok değerli hemşehrilermin demokratik bilinci çok yüksektir. Her zaman siyasi partilerin merkezlerinin yanlışlıklarına uymamışlardır.


Bu referandum tüm bu karanlık dönemden çıkışın başlangıcı olacaktır. Zonguldaklı seçmen bu oylamanın iktidara evet demek olmadığını en iyi ayırt edecek seçmendir. Tüm Zonguldaklı hemşehrilerimin büyük çoğunlukla evet diyeceğine inancım tamdır. Bu vesile ile tüm hemşehrilerimin Ramazan Bayramlarını şimdiden tebrik eder saygılar sunarım.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi