Alaplı&[#]8217;da fındık sahipleri işçi paraları, bayram harcamaları ve okul telaşı yüzünden fındığı piyasaya sürmek zorunda kaldı.
Üreticinin elindeki fındığının maliyetinin de altına bir fiyatla alınmak istendiğini öne süren fındık tüccarı İbrahim Ergin, &[#]8220;Alaplı&[#]8217;da fındık serbest piyasada 3.50-3.60 TL&[#]8217;den alınıyor. Burada dolayısıyla üretici kazanamıyor. Çiftçinin el emeği olan hakları resmen kul hakkı gibi yeniyor. Bu konuda bir an önce sivil toplum örgütleri harekete geçmeli. Bazı kesimler hükümeti suçluyor. Suçlu aramak yerine fındığı eline tutmadan, görmeden fiyatı belirleyen asıl bu işten para kazanan kaymağını yiyen kişileri artık vatandaşın çok iyi anlaması gerekiyor. Buradan isim vermek de çözüm değil&[#]8221; dedi.
Fındık tüccarı Umut Yüksel ise, fındık üzerinde her yıl oynanan oyunun bu sene oynandığını belirterek, &[#]8220;Fındık sahipleri fındığı ellerinde tutsunlar, ihtiyacı kadar satsınlar. İlerleyen günlerde fiyatların atmasını bekliyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi