Avrupa Birliği (AB) Gençlik Değişim Programları kapsamında Amasra&8217;ya gelen Estonya, Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve Romanya´lı öğrenciler ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Belediye Başkanı Emin Timur&8217;u da ziyaret eden öğrenciler 3 bin yıllık geçmişi bulunan ilçenin tarihi, kültürü, sosyal hayatı, gelenekleri ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler aldılar. Başkan Timur, konuklarına ilçe hakkında ayrıntılı bilgiler verdi.



AB süreci de konuşuldu



Avrupalı öğrencilerin Belediye Başkanı Emin Timur ile yaptığı sohbette işsizlik ve AB süreci ile ilgili konularda konuşuldu. Başkan Timur konuklarına yakın ilgi gösterdi. Başkan Timur konuklarıyla belediyeyi ziyaretlerinin anısına hatıra fotoğrafı da çektirdi Farklı AB ülkelerinden 20, Türkiye´den 6 öğrencisi olan programın yasal temsilciliğini Zeynep Aktaş, irtibat sorumluluğunu ise Züleyha Aktaş yapıyor. Öğrenciler Başkan Timur&8217;a yaptıkları ziyaretten sonra müzeyi gezdiler.



İlçeyi çok beğendiler



Müzedeki eserleri ilgiyle inceleyen öğrenciler daha sonra Büyük Limandaki plajda denize girerek Amasra´nın tadını çıkardılar. Tarihi Çekiciler Çarşısını gezerken ağaç oyması hediyelik eşyalara da ilgi gösteren öğrenciler, ilçenin tarihi ve turistik değerleri ile doğal güzelliklerine hayran kaydıklarını söylediler. Avrupa&8217;dan gelen öğrenci grubu Amasra&8217;da bol- bol fotoğraf çekti. Amasra&8217;da keyifli anlar yaşayan gençlerin ziyareti ilçede hareketlilik yarattı. Amasra kısa bir süre önce de Almanya Lünen&8217;den gelen gençleri ağırlamıştı.

Editör: Pusula Gazetesi