Alaplı´da Cuma namazı sonrasında Diyanet Başkanlığı öncülüğünde Pakistan´a yardım için başlatılan 2. kampanyaya da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından müftülüklere gönderilen Pakistan&[#]8217;daki sel felaketi ile ilgili Cuma hutbesi sonunda okunması istenen bilgi notunda, &[#]8220;Pakistan&[#]8217;da günlerce devam eden ve halen de devam etmekte olan sel ve su baskınının yol açtığı felaketin boyutlarının ekranlarda gördüğümüzden daha büyük olduğu, tarım arazilerinin ve tahıl ambarlarının sular altında kaldığı ve ciddi boyutta bir açlık ve hastalık tehlikesinin baş gösterdiği anlaşılmıştır. Dolayısıyla toplanan yardımlar felaketin açtığı yaraların sarılmasına kifayet etmeyeceğinden,27 Ağustos Cuma günü kampanyanın tekrarlanması kararlaştırılmıştır&[#]8221; denildi.


Alaplı İlçe Müftüsü Hüseyin Baş vatandaşların zekat ve fitrelerini vermeleri için en uygun yerin Pakistan&[#]8217;daki sel felaketi olduğunu belirtti.


Alaplı Merkez, belde ve köylerdeki camiler de yardım kampanyasına destek verdiler. Alaplı Merkez Camii´nde Cuma Namazı sonrasında toplanan yardım geçen hafta 6 bin TL idi Bu hafta 9 bin TL oldu. Cuma günü itibari ile 30 bin TL yi bulan yardmın 50 bin TL´yi geçmesi bekleniyor. Alaplı´dan İki haftada 80 bin TL yardım toplanmış oluyor.


Köylerde toplanan yardımların bir kısmı müftülüğe ulaşırken uzak köylerdeki yardımların Pazartesi günü müftülüğe ulaşması bekleniyor.

Editör: Pusula Gazetesi