Özel bir maden ocağında işçi olarak çalışan 43 yaşındaki Sadık Ayvacık ile 17 yıl önce imam nikahı yaparak evlenen Aygül Altınkaya´nın Kız Meslek Lisesi 1. sınıf öğrencisi kızı Bahar Ayvacık, geçen 20 Şubat´ta, "Okula gidiyorum" diyerek çıktığı evine dönmedi. Aile, yaptıkları araştırmada kızlarının Almanya´dan emekli olduktan sonra İstanbul´da yaşamaya başlayan ve 2 kez hacca, 2 kez de umreye giden akrabaları Mehmet Eyigüney tarafından kaçırıldığını belirledi. Aygül Altınkaya, kızının kaçırılmasıyla ilgili bir televizyon kanalında yayınlanan kadın programına konuk oldu. Karabük´ün Safranbolu ilçesinde oturan bir izleyici, program sırasında ekranda fotoğrafını gördüğü kızın ilçede olduğunu söyleyerek polise ihbarda bulundu. Polisin yaptığı araştırmada Bahar Ayvacık, Mehmet Eyigüney ile birlikte bir otelde bulundu. Gözaltına alınan Eyigüney, çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Bahar Ayvcık Zonguldak´tan gelen ailesine teslim edildi.



Eve döndükten kısa süre sonra okulu bırakan ve tesettüre giren kızının, daha sonra Ankara´daki halasının yanına gittiğini ve 3 ay burada kaldığını anlatan Aygül Altınkaya, "7 Haziran´da kaçırılmasıyla ilgili açılan davanın duruşması nedeniyle geldi. Duruşmada kendi isteğiyle kaçtığını söyledi. Duruşmadan sonra bizimle eve dönmedi. Kapı komşumuz olan halasıyla geleceğini söyledi. Ancak o gün duruşmaya katılan Mehmet Eyigüney ile buluşmuş ve Safranbolu´ya gitmişler. Polise gittim. Aynı günün akşamı polis kızımı yine Safranbolu´da bu adamın evinde buldu, bize teslim etti. 1 gün sonra kızım yine ortadan kayboldu. Yine polise gittim. Ancak bu sefer kızımı saklamış. Polisler evde bulamadı kızımı. Kendim de 4 kez değişik gün ve saatlerde eve baskın yaptım. Ancak bulamadım" dedi.



6 ay önce eve döndüğünde kızını çok değişmiş gördüğünü ve kendisine, "Anne beni umreye gönder" dediğini anlatan Aygül Altınkaya, "Kızım giyimini hep değiştirdi. Tepeden tırnağa kapandı. Tırnağını bile göstermiyor. Çocuğum hala o adamın yanında. Onun etkisi altında. Kızımı değiştirdi, bizden saklıyor. Biz tükendik, perişan olduk. Yalvarıyorum çocuğumu çıkarsın, çok özledim" diyerek gözyaşı döktü.


Editör: Pusula Gazetesi