Beko, sendikalarının Zonguldak Şube Başkanı Enis Dizdaroğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla´yı makamında ziyaret etti.
Beko, ziyarette yaptığı konuşmada, 2004´ten bu yana yaşanan ekonomik krizin adım adım Türkiye´yi etkisi altına aldığını, istihdamda ki daralma ve küçülmenin de işsizliği meydana getirdiğini savundu.
Zonguldak maden işçisinin sendikalar için ayrı önem taşıdığını anlatan Beko, şöyle dedi:
´´Ülkemizde çalışan 25 milyon vatandaşımızın tamamının sendikalı olmasını isterdik. Ancak, sendikalara üye iş yerlerinde çalışan işçi arkadaşlarımızın baskılara maruz kalarak iş akitleri iptal oluyor. Bunun en son örneği de Kocaeli´nin Gebze ilçesinde çalışanlar sendikalı yapıldığından işten çıkarmalar oldu. Üzüntüyle karşılıyoruz. Önümüzdeki yerel seçimlerde demokrat, insan haklarından ve sendikal haklardan yana belediye başkan adaylarını ve aday adaylarıyla birlikte olacağız.´´
CHP İl Başkanı Yayla da ziyaretten memnun olduğunu belirterek, ´´Sendikalar, sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerle birlik ve beraberlik içerisinde olmalılar. İnananlarla ülkemizde yaşanan tüm olumsuzlukların üstesinden geliriz´´ dedi.
Editör: Pusula Gazetesi