Yapımına 1991 yılında başlanan ve ancak geçtiğimiz ay hizmete açılabilen Antalya Gazipaşa Havalimanı´ndan kötü haber geldi. Gazipaşa´ya sefer düzenleyen tek havayolu şirketi Borajet, talep yetersizliği nedeniyle Ankara uçuşlarını iptal etti, İstanbul uçuşları da 20 Eylül´de sona erecek. Borajet, 12 Temmuz´da törenlerle açılan Gazipaşa Havalimanı´na ilk seferi düzenleyen şirket olmuştu.


Bora Jet Ticaret Direktörü Recep Küçük, 44 gün süren yaz uçuşlarında Gazipaşa Havaalanı´ndan bekledikleri randımanı alamadıklarını söyledi. Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç ve Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile bazı sivil toplum örgütlerinin verdikleri desteğin zarar etmelerini önleyemediğini belirten Küçük, "Ne yazık ki Gazipaşa - Ankara arasında yüzde 30 doluluk oranını bile yakalayamadık. Çoğu kez 3 veya 5 yolcu ile uçtuk" dedi.


Alanya´da önemli bir yolcu potansiyeli olmasına rağmen çeşitli nedenlerle bu potansiyelin Gazipaşa Havaalanı´na yansıtılamadığını dile getiren Küçük, şöyle konuştu:


"Bunun birkaç nedeni var. Birincisi, uçuş iznini Mayıs ayında aldık. Yani bu, uçuş planlaması için geç bir zaman. Bu nedenle hazırlanma ve tanıtımda sıkıntı yaşadık. En önemli unsurlardan biri de Gazipaşa Havaalanı´na aletsiz, yani sadece görerek iniş yapılabiliyor olması. Bu, zaman zaman sıkıntı veriyor. En az 5 kilometre görüş mesafesi olması gerekiyor ki hava şartları her zaman buna izin vermez. Aletli iniş mutlaka sağlanmalı ve sisli veya rüzgarlı havada da uçaklar kule yardımıyla daha kolay iniş yapabilsin. Aletli iniş imkanı sağlanmadığı sürece rantabl olsa bile kış mevsiminde iniş çok sıkıntılı olur ve bu nedenle kimse buraya sefer düzenlemez. Ayrıca havaalanının gece uçuş imkanı yok. Gazipaşa´dan sabah Ankara´ya giden yolcu akşam geri dönmek istiyor ama gece uçuşu, yani pist ışıklandırması ve aletler olmadığı için bu imkan yok. Yani bugün giden yolcu ancak yarın Ankara´dan dönebiliyor ki bu, seferin cazibesini azaltıyor. Bunlar neden yapılmadı, ne zaman yapılır ben bilemem tabi.&[#]8221;


Yapımı 19 yılda tamamlanan Gazipaşa Havalimanı´na ilk yolcu uçağı geçen 12 Temmuz´da inmişti.

Editör: Pusula Gazetesi