Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Eksal Kargı geçtiğimiz günlerde Profesör oldu.


ZKÜ içinde aktif çalışmalarıyla dikkat çeken, hem yerelde hem de ulusal düzeyde pek çok projenin içinde yer alan Kargı ZKÜ&[#]8217;nün en sıcak yüzlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Pozitif iletişim sağlamada başarılı bir çizgi yakalayan ve üniversite ile kent arasında bağların güçlenmesinde etkili olan Kargı&[#]8217;nın profesörlük ünvanını alması memnuniyet yarattı. Yara Bakımı Derneği Genel Sekreteri de olan Kargı pek çok uluslar arası organizasyonda aktif görev aldı. 2000 yılında Zonguldak&[#]8217;a gelen Kargı&[#]8217;nın bundan sonraki akademik yaşantısını Zonguldak&[#]8217;ta devam etmek istediği öğrenilirken ZKÜ&[#]8217;nün gelişmesine önemli katkılar sağlaması bekleniyor.



Eksal Kargı kimdir?
Prof. Dr. Eksal Kargı 1967 yılında Ordu&[#]8217;da doğdu. 1986-1992 yıllarında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp eğitimini tamamladı ve Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kliniğinde ihtisasa başladı. 1998 yılında ihtisasını tamamlamasının ardından 2 yıl süre ile uzman doktor olarak aynı kliniğin eğitim kadrosunda yer aldı. 1999-2000 yılları arasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi&[#]8217;nde başhekim yardımcılığı görevinde bulundu. 2000 yılından beri ZKÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim dalında öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. 2005 yılında doçentlik sınavını vererek doçentlik unvanını aldı ve 2010 yılında Profesör kadrosuna atandı.
Dr. Kargı, Üniversite Senato Üyeliği, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcılığı, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi Koordinatörlüğü, Tıp Fakültesi Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelikleri, Tıp Fakültesi bilimsel dergisi olan Mediforum&[#]8217;un editör yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Dr.Kargı&[#]8217;nın 73 adet yayını, SCI diye adlandırılan uluslararası atıf indekslerinde yayınlanan dergilerde ve 48 adet yayını ise ulusal dergilerde olmak üzere toplam 121 adet basılı yayını mevcuttur. Uluslararası yayınlarına 261 adet atıf yapılmıştır. Türk Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği, Estetik Plastik Cerrahi Derneği, Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği, İnterplast Türkiye Derneği, Yara Bakımı Derneği, Ulusal Travma ve Acil Tıp Derneği ve Türk Anatomi Derneği gibi bilimsel kuruluşlara üyedir. Yara Bakımı Derneği yönetim kurulu üyesi ve genel sekreteridir.

Editör: Pusula Gazetesi