Alaplı Özlem Lokantasında düzenlenen iftar yemeğine Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, ilçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri, Mal Müdürü Adnan Çetin, İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, daire amirleri, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, oda başkanları, esnaflar ve üyeler katıldı.
İftar yemeğinde konuşan Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, oda faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Odanın çiftçilere daha iyi hizmet vermesi için yeni bir bina aldıklarını bunun yanı sıra iki ziraat mühendisi aldıklarını söyledi. Oda olarak çiftçilerin bilinçlendirilmesi için bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini belirten Türkoğlu, &[#]8221;Alaplı Ziraat Odası olarak her zaman çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanındayız. İlçemizde 10 bin çiftçimiz var. Çiftçimiz olmazsa biz olmayız. Oda olarak çiftçilere daha iyi hizmet vermek için yeni bir bina aldık bunun yanı sıra iki ziraat mühendisi alarak üreticilerimizi bilgilendirme noktasında çalışmalar yapıyoruz&[#]8221; dedi.
İlçede organik tarımın giderek yaygınlaştığını belirten Türkoğlu, &[#]8221;Alaplı´da önümüzdeki yıllarda organik tarıma geçen çiftçilerimiz sayısında büyük artışların meydana geleceğini düşünüyorum. İlçede organik tarıma geçiş sürecinden sonra organik tarımı pazarlama işlemlerine başlayacağız. İlerleyen günlerde organik ürün işleme tesisinin kurulmasına yönelik çalışmalar başlatacağız. Diğer sebze ve meyvelerde olduğu gibi organik fındıkta satılmaya başlanacak. Şu anda ilçede 90 bin dekar arazinin 36 bin dekarında organik tarım uygulanmaya başlandı. Bu sene 5 bin ton seneye de 2 bin ton ve toplamda 7 bin ton organik ürün elde etmiş olacağız. Odamızın ve üyelerimizin iştiraki ile bu organik ürün işleme tesisini kuracağız&[#]8221; dedi.
Oda olarak iftar yemeklerini her yıl geleneksel olarak verdiklerini belirten Türkoğlu, iftar yemeğine katılan herkese teşekkür etti.
Editör: Pusula Gazetesi