AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, &8216;&8220;Demokrasi olmadan kalkınma olmaz, siyasi istikrar ekonomik istikrarı getirir&8221; dedi. 12 Eylül Anayasa değişikliği referandumu turları kapsamında AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, Amasra İlçe Başkanı Hasan Balcı, İl Başkan Yardımcıları Yaşar Arslan, Mustafa Güney ve bazı teşkilat mensuplarıyla birlikte Amasra ilçesindeki esnafları ziyaret eden Milletvekili Tunç, ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarda, referandumda esnaflardan destek istedi. Tunç esnaflara ve esnaf ziyaretlerinde karşılaştığı vatandaşlara referandumda &8216;evet&8217; oyu çıkması halinde gelecek olan yenilikleri anlattı.


Yargı arka bahçe olmayacak


Milletvekili Tunç, &8220;Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Ankara&8217;daki 126 kişinin oyuyla değil, tüm ülke genelindeki hâkim ve savcıların oyuyla seçilecek. O zaman kimse 10 binlerce Hâkim ve Savcıyı arka bahçe yapamayacak, yargı tarafsız olacak. İşte yargının tarafsız olmasını istemeyenler, yargının çetelerden hesap sormasını istemeyenler, bundan rahatsız oluyor?&8221; dedi. Milletvekili Tunç, ilçe merkezindeki çalışmalarının ardından ziyaretlerine Amasra&8217;ya bağlı İncivez, Kocaköy, Çanakçılar ve Şükürler köylerini ile devam etti.


Siyasi istikrar gelecek


Köylerde, vatandaşlarla sohbet eden Milletvekili Yılmaz Tunç, Anayasa değişikliği ile milletin demokrasiye &8216;Evet&8217; diyeceğini, siyasi istikrarın ekonomik istikrarı getireceğini belirtti. Milletvekili Tunç, Anayasa değişikliğine evet demek için çok neden var. Ama hayır demenin hiçbir gerekçesi yok&8221; diye konuştu. Ziyaretlerinde Anayasa değişikliği referandumunda niçin &8220;Evet&8221; denilmesinin gerekçelerini anlatan Milletvekili Tunç; &8220;Temel hak ve özgürlükleri genişleten, demokratik hukuk devleti ilkesini ve yargı bağımsızlığını güçlendiren değişikliklere hayır denilmesi büyük bir hatadır&8221; dedi.


Neden rahatsız olunuyor


Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti yargıyı ele geçirmek için bu değişiklikleri yapıyor şeklindeki eleştirilerin yanlış olduğunu belirterek; anayasa değişikliği ile yargının tarafsız olmasının amaçlandığını söyledi. Adalet Bakanı&8217;nın Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üzerindeki etkisinin azaltıldığını, hakimlerin ve savcıların atama tayin, terfi, denetim ve teftişlerinin Adalet Bakanlığından alınarak HSYK&8217;ya devredildiğini anlatan Tunç, kurulun seçiminin Ankara&8217;daki 126 Yargıtay üyesi yerine yurt çapında görev yapan hakim ve savcılar tarafından yapılmasının sağlandığını ifade etti.


Yargı tarafsız olacak


Yargı sistemini tarafsız bir hale getirmek istediklerini kaydeden Milletvekili Tunç; muhalefetin Anayasa değişikliklerinin maddeleri ile ilgisi olmayan çarpıtmalarla halkı yanıltmaya çalıştığını belirtti. CHP&8217;nin, AK Parti yargıyı ele geçiriyor iddiasıyla Anayasa Mahkemesine başvurduğunu ve Anayasa Mahkemesi&8217;nin CHP&8217;nin davasını reddettiğini de belirten Milletvekili Tunç; Mahkemenin gerekçeli kararında, yapılan değişikliklerin yargı bağımsızlığını, hukuk devleti ilkesini güçlendirdiğini, yürütmenin yargı üzerindeki etkisinin kaldırıldığını tespit ettiğini söyledi.


Editör: Pusula Gazetesi