Kilimli Belediyesi tarafından Belediye Sosyal Tesisleri&[#]8217;nde iftar programı düzenlendi. Programa, TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. İftar programı sonrası Zonguldak ile ilgili değerlendirmede bulunan Köksal Toptan, Zonguldak için çalıştıklarını söyledi. Zonguldak ile ilgili çalışmaları anlatan TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, şöyle dedi.
&[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta güzel şeyler yapmaya çalışıyoruz. Zonguldak&[#]8217;ı, Türkiye&[#]8217;nin en kalkınmış yerlerinden biri yapmaya çalışıyoruz. Zonguldak&[#]8217;ın hangi tarafına giderseniz gidin, karayollarında çok büyük bir atılım var. Önümüzde Zonguldak, Kilimli, Çatalağzı ve Filyos karayolu projesi var. Etütleri yapılıyor. Ulaştırma Bakanı arkadaşımız da Zonguldak&[#]8217;a geldi ve incelemelerde bulundu. Filyos Vadisi Projesi&[#]8217;nde önemli engelleri aştık. Artık sona doğru yaklaşıyoruz. İstimlak paraları ödendi. İmar Planı çalışmaları başlamak üzeredir. Onun çalışmaları yapılıyor. Sedde yapılıyor. Bölge müdürü ile konuştum, onu süratlendireceğiz. Bir taraftan sağlık yatırımları çok ciddi şekilde ele alındı. Devrek&[#]8217;te hastane temeli atacağız. Zonguldak&[#]8217;ta 400 yataklı yepyeni bir hastane için çalışmalar sürüyor. Kdz. Ereğli&[#]8217;de hastane yapmak için çalışmalarımız var. Eğitim alanında çok güzel şeyler yapıyoruz. Öyle ümit ediyorum ki 3-5 sene sonra Zonguldak, Türkiye&[#]8217;nin en güzel kenti olacak. Tabii istihdam önem taşıyor. Filyos Projesi, istihdamın önemli bir ayağıdır. Ama geleneksel olarak TTK bizim istihdam kapılarımızdan bir tanesidir. Oraya ihtiyaç oldukça eleman alımına devam edilecektir. TKK&[#]8217;nın üretiminin artması için çalışıyoruz. Öbür taraftan, redevans alanlarında çalışan hemşerilerimiz var. Onların da çalışma şartlarının daha da iyileştirilmesi için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Köyleri dolaştım. Bazı yerlerden sigortasız işçi çalıştırıldığı yönünde şikayetler aldım. Karadon&[#]8217;da meydana gelen, 30 işçimizin ölümüne neden olan kazayı hiçbirimizin unutmaması lazım. O nedenle herkesin büyük bir sorumluluk anlayışı içinde hareket etmesi lazım. El birliği içerisinde, gönül birliği içerisinde birbirimizin elini tutarak Zonguldak&[#]8217;ı daha ilerilere götürmek için gayretlerimizi sürdüreceğiz. Zonguldak&[#]8217;ın menfaatleri olduğu zaman siyasi tartışmaların üstüne çıkıp, bence Zonguldak bilincini geliştirmek lazım gelir. Bunu yaparsak birçok sorunu aşarız. Herkesin geleceğe bakması lazım gelir. Eksiklerimizi biliyoruz. Avantajlarımızı da biliyoruz. Bunların hepsini dürüstçe masanın üzerine koyduğumuzda çıkış yollarını da çok rahat bir şekilde aşabiliriz.&[#]8221;
Ramazan dolayısıyla 15 gün boyunca şenlikler düzenleneceğini vurgulayan Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir de &[#]8220;TBMM Eski Başkanımız, Zonguldak Milletvekilimiz Köksal Toptan&[#]8217;ın da katkıları, bize ayrı onur ve gurur kaynağıdır. 15 gün boyunca Feshane etkinliklerimiz, iftar programlarımız var. Vatandaşlarımızla beraber iftar programlarımız yapılacak. Şu andaki Kilimli sahil parkında bir sahne kurduk. Osmanlı geleneğini tekrar yaşatmayı, Orta oyunları, semazenler bunların hepsi gerçekleşecek. 16 gün boyunca her gün değişik etkinlikler olacak. Amacımız Kilimlimizin şenlenmesidir. Burada esnaflarımız her akşam iftar verebilmek için birbirleri ile yarışmıştır. Herkesin memnuniyeti gözlerinden okunuyor. Her akşam vatandaşlarımızı sosyal tesislerdeki iftara bekliyoruz&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi