Kilimli Sahil Parkı&[#]8217;nda başlayan ve 16 gün sürecek olan Feshane Şenlikleri&[#]8217;nin açılışına TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Salih Demir, Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, AK Parti&[#]8217;li yöneticiler ve vatandaşlar katıldı. Havai fişeklerin renk kattığı gecenin açılış konuşmasını yapan Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, &[#]8220;Ramazan ayının uhrevi dünyası içerisinde, bizlerde hem dini duygularımızı yaşatırken akşamları da sizlerin coşkulu katılımıyla beraber, her akşam burada Osmanlı-Türk Geleneği olan Feshane Şenlikleri&[#]8217;ni Kilimli halkına, Zonguldak halkına yaşatmayı planlıyoruz. 16 gün boyunca Kilimli Belediyesi Sosyal Tesisleri&[#]8217;nde vatandaşlarımızla beraber iftar programımızı yapacağız. Ardından burada sizlerle beraber sanat müziği dinletileri, Hacivat-Karagöz oyunları, Orta Oyunları, Sihirbaz gösterileri bütün etkinliklerimizi vatandaşlarımızla paylaşmayı düşünüyoruz. 30 Ağustos tarihinde de Zeynep Dizdar konserimiz olacak. Bütün Zonguldak bölgesini de davet ediyoruz. Tabi ki burada devlet büyüklerimiz de bulunmaktadır. TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, Kilimli&[#]8217;de okumuştur. Zonguldak&[#]8217;ta milletvekilliği yapmıştır, hala da yapmaktadır. Bütün programlarımızda da her zaman bizlere destek olmuştur&[#]8221; dedi.
Ardından kürsüye gelen TBMM Eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, şöyle dedi.
&[#]8220;Büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bir taraftan iftar programında beraber olduk. Arkasından Türk Ramazan eğlenceleri geleneğinin çok güzel çeşitleri burada sergilenecek. Ayrıca bu akşam dostlarımla, arkadaşlarımla bir araya gelme imkanı buldum. Hepinize iyi eğlenceler diliyorum.&[#]8221;
Gecede semazenler, gösterileri ile izleyenleri büyülerken, Hacivat ve Karagöz oyunu büyük küçük izleyen herkesi güldürdü. Renkli gösterilerle devam eden gece, sihirbaz gösterileri ile son buldu.
Editör: Pusula Gazetesi