Posbıyık, 14 Ağustos günü Kdz.Ereğli´de gerçekleştirilen Kemal Kılıçdaroğlu mitingine az sayıda vatandaşım katılmasıyla ilgili yerel bir gazeteye açıklamada bulunan CHP´li Yaşar Balcı´ya gazeteciler aracılığıyla tepki gösterdi.Bu konuda sorumluluk kabul etmediğini ifade eden Posbıyık, CHP Merkez Karar ve Yürütme Kurulu Üyesi Ali Koçal´ın miting öncesi kendileriyle görüşerek organizasyona müdahil olmamaları tembihinde bulunduğunu kaydetti.Posbıyık Koçal ile ilgili görüşmesini şöyle anlattı: "Koçal belediye meclis üyelerini ve beni topladı. (Siz siyasete karışmayacaksınız, girmeyeceksiniz. Belediye Başkanı belediye başkanlığı yapacak, meclis üyeleri de belediye işleriyle uğraşacak. Esas olan örgüttür. Eğer örgütün siyaseten size ihtiyacı olursa örgüt size müracaat edecek.) dedi. Ben de müdahale ettim. ´Benim anladığım örgüt, Ereğli´deki tüm üyelerle birlikte toplam olarak bir örgüttür.´, dedim. ´Hayır´, dedi. ´Onların sizden bir talebi olursa, size söyleyecekler.´, dedi. O yüzden ben de, bize görev vermeyecekler, düşüncesiyle beş gün öncesinden tatile ayrıldım. Giderken de kendi arkadaşlarımıza söyledim, ne ihtiyaçları olursa yerine getirin, diye."

CHP yöneticilerinin belediyeden beş tane otobüs istediklerini, buna rağmen belediyenin 17 otobüs verdiğini aktaran Posbıyık, Buna rağmen bir otobüsün Ören Köyü´nde İl Genel Meclis Üyesi Kenan Gündoğdu´nun gayretleriyle doldurabildiğini, 16 otobüsün ise boş kaldığını söyledi. Posbıyık, "Hiç kimse gelmedi.Dolduramadılar. Aynı zamanda vincimizi verdik, pankartların asılabilmesi için. Elemanlarımız gerek enerjinin kesilmesi gerektiğinde kestiler, itfaiye lazım olduğunda getirdiler. Bütün gayreti gösterdiler. Artı, üç gün boyunca da peşlerinden koştular." dedi.


"MİTİNG ALANI TERCİHİ YANLIŞTI"

Miting alanının seçiminin yanlış olduğunu belirten Posbıyık, "Bu mitinge on bin kişiyi de getirseniz, seçtiğiniz alan yanlış; geçmişte Mesut Yılmaz da, rahmetli Ecevit de, Baykal da belediyenin önünde bunu yaptı. Nedense belediyenin önünde, belediye başkanının olduğu yerde bu mitingi yapmak istemediler. Üç gün boyunca ısrar etmemize rağmen ´hayır´, dediler. Dolayısıyla benim bir sorumluluk almam mümkün değil. Bana görevi MKYK üyesinin ya da ilçe örgütünün vermesi gerekir. Onlarsa sadece bize araba temin et, vinç temin et, elektrikleri kestir&[#]8230; şeklinde istekte bulundular. Biz köylerin hepsini dolaştık, ihtiyaç yok, dediler. Biz de köylerin hepsini ayarladılar, köylüler gelecek, diye düşündük; ama, başka manada getirmişler köyleri maalesef, bunu gördük." ifadelerini kullandı.


"HALİL POSBIYIK´TAN RAHATSIZ OLANLAR VAR"

Kendisinin öne çıkmasından bazı kesimlerin rahatsızlık duyduğunu iddia eden Halil Posbıyık, bu kesimlere ve kendisini miting öncesi çalışmalarda görmek istemeyen Milletvekili Ali Koçal´a rağmen, 23 Ağustos Pazartesi gününden itibaren Referandum´da ´hayır´ oyunun çıkmasını sağlamak adına, bu ülkede yaşayan bir vatandaş olarak mücadele etmeye başlayacağını ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi