TBMM eski Başkanı AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan Çaycuma TSO&[#]8217;yu ziyaret etti. Köksal, Çaycuma TSO Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Sarsık&[#]8217;tan, ÇTSO tarafından geçtiğimiz haftalarda temeli atılan Anadolu Öğretmen Lisesi hakkında bilgi aldı.


Filyos Vadisi ve Çaycuma OSB&[#]8217;deki son gelişmeler hakkında bilgi veren ÇTSO Başkanı Sarsık, &[#]8220;Bölgemizin daha iyi bir noktaya ulaşması için öncelikle Filyos Limanının yapılması gerekiyor&[#]8221; dedi. Çaycuma OSB&[#]8217;nin doluluk oranının ülke genelindeki diğer OSB&[#]8217;lerle doğru orantılı olduğunu belirten Sarsık, en son Çaycuma OSB&[#]8217;ye elektrik üzerine faaliyet gösterecek bir firmanın da çalışmalara başladığını belirtti.


Toptan&[#]8217;ın ÇTSO ziyaretinde TSO yönetiminin yanı sıra Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen&[#]8217;de bölge ile ilgili bilgiler verdi. İlerleyen yıllarda Yenice&[#]8217;de yapılan santralin su toplamasıyla bölgenin su sıkıntısı çekebileceğini, bununla ilgili olarak da vadi boyunca var olan belediyelerle birlikte &[#]8220;Belediyeler Birliği&[#]8221; kurma çalışmalarının başladığını, bu çalışmaların Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü tarafından yürütüldüğünü belirtti.


Çaycuma&[#]8217;da Fen Lisesi yapmak istediklerini belirten ÇTSO Başkanı Rıfat Sarsık ve yönetimi, Köksal Toptan bu konuda destek olmalarını istedi.



Üreticilerin kapalı pazaryeri isteği

Çaycuma TSO ziyareti sonrası köylü pazarı ve sebze pazarını gezen Köksal Toptan ve beraberindekiler pazrcılarla sohbet ettiler. Belediye Başkanı Mithat Gülşen&[#]8217;den üstü kapalı pazaryeri isteyen üreticiler Toptan&[#]8217;a; &[#]8220; Başkanımızdan yıllardır üstü kapalı pazaryeri istiyoruz. Gördüğünüz gibi sıcaktan bunalıyoruz. Başkanımız bize ırmak ya da dere kenarı, neresini verirse versin razıyız&[#]8221; dediler. Başkan Gülşen ise pazarcılara söz vererek en kısa zamanda isteklerini yerine getireceklerini fakat referandumda evet oyu istediklerini söyledi.


Daha sonra ilçe parti binasında köy muhtarlarıyla bir araya gelen Toptan, değişen Anayasa maddeleri hakkında bilgi vererek muhtarların sorunlarını dinledi.


Toptan&[#]8217;ın Çaycuma ziyaretinde Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri de hazır bulundu.

Editör: Pusula Gazetesi