Zonguldak´ın Devrek ilçesi belediyesi tarafından ilçenin gelişen ihtiyaçlarını karşılamak için modern ve işlevsel alanda projelere imza atılmaya devam ediliyor. Terminal Alanı Meydan Düzenleme Projesi temel atma töreni protokol ve vatandaşların katılımı ile hayata geçirildi. Düzenlenen temel atma törenine, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Özbağı Belediye Başkanı İsmail Gözlü, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Üsteğmen Halil İşler, İlçe Emniyet Müdürü Murat Biber, İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, Devre TSO Başkan Yardımcısı Tansel Işık, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Akdemir, AK Parti Devrek İlçe Başkanı Özcan Özmekik, AK Parti İl Genel Meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, &[#]8220;Eski terminal alanında gerçekleştirdiğimiz projenin amacı ilçemizi daha modern bir görünüme kavuşturmak için mevcut alandaki eski iş yerlerini yıkarak buraya yeni ve daha modern tesisler yapacağız. Halkımızın rahatça oturup dinlenebileceği, eğleneceği ve vakit geçirebileceği alanlar oluşturacağız. Bu alanda yapılacak tesisleri 8 bin metre kare bir alanı kapsamaktadır. Proje iki adet bina ve meydan düzenlemesinden oluşmakta olup üç etapta yapılması hedeflenmektedir. Yapılacak tesisler içerisinde belediyemizin eski kiracılarına yeni ve modern iş yerleri, umumi tuvaletler, 3 bin metre kare alana sahip otopark, tören alanları, küçük çaptaki etkinliklerin yapılabileceği anfi tiyatro, bastoncular çarşısı, düğün salonu, yeşil alanlar ve parklar yapılacak&[#]8221; dedi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ise, &[#]8220;Sayın başkanımızı candan kutluyorum. Devrek çevrenin en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Dolayısıyla da tarihi çok eskilere dayanır. Öncelikle bu projeyi hazırlayan ve emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu tesisler bittiğinde Devrek´in çehresi çok değişecek. İlçemizi çok yakından ilgilendiren bir konuda karayollarındaki çalışmalardır. Ereğli-Devrek arasındaki karayolundaki sıkıntılar tamamen giderildi. Bu nedenle çok yakın bir zamanda Devrek-Ereğli arasındaki yol çalışmalarına başlanacak müteahhit firma ile anlaşma sağlandı. Bu yol bittiğinde Devrek-Ereğli istikametinde canlılık meydana gelecektir. Bu da Devrek için büyük faydalar sağlayacaktır. Tekrar bu projeyi hazırlayan ve emeği geçenleri kutluyorum&[#]8221; dedi.
Düzenlenen törenin ardından protokolün de katımlı ile İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün´ün yapmış olduğu dua ile tesislerin temeli atıldı.
Editör: Pusula Gazetesi