Zonguldak Fen Lisesi&[#]8217;nin, bu yıl faaliyete başlayan Hidromobil Takımı, kısa sürede tamamladığı "Hidrofen", isimli hidrojen arabası ile TÜBİTAK tarafından düzenlenen TÜBİTAK Hidromobil 2010 Hidrojen Araba Yarışması&[#]8217;nda 12. oldu.
ZKÜ adına yarışan olan, Zonguldak Fen Lisesi, yarışmaya katılan ilk lise olma unvanını da kazandı. Okulun Fizik Öğretmeni, Yemen Yıldırım rehberliğindeki Hidrofen Takımı&[#]8217;nın pilotluğunu ise, okulun Lise 4. sınıf öğrencisi Esra Kara yaptı. Zonguldak Valiliği önünde aracı tanıtan okul yönetimi, ardından Milli Eğitim Müdür Vekili Recep Demirtaş&[#]8217;ı ziyaret etti. Araç hakkında bilgiler veren Fizik Öğretmeni Yemen Yıldırım, &[#]8220;Biraz meşakkatli oldu. Öğrencilere imkan verildiği zaman her şey yapılıyor. 15 öğrenci ile bu yola çıktık. En son 4 öğrenci ile aracı tamamladık. Aracın maliyeti 30 bin lira civarında oldu. Bu araç hidrojen enerjisini elektrik enerjisine çeviriyor. Amacımız ileride kendimizi biraz daha geliştirip yarışmalara katılmaktır&[#]8221; dedi.
Zonguldak Fen Lisesi Müdürü Türkan Yücesan da, proje üzerine harekete geçtiklerini vurgularken, Türkiye&[#]8217;de ilk kez bir lisenin hidrojenle çalışan araç yaptığını sözlerine ekledi. Heyet ardından Zonguldak Milli Eğitim Müdür Vekili Recep Demirtaş&[#]8217;ı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Demirtaş, &[#]8220;Gençlerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Türk Genci, eline imkan düştüğü zaman neler yapabileceğini gösteriyor. Size destek olan herkese teşekkür ediyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi