Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekilli Ali Koçal ve CHP Devrek İlçe Teşkilat üyeleri ilçede akşamları vatandaşlara hizmet veren Fuar Alanını gezerek buradaki esnaflardan ve vatandaşlardan &[#]8220;Hayır&[#]8221; oyu istediler. Düzenlenen organizasyona, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal, CHP Devrek İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, CHP Belediye Meclis Üyesi Songül Malkoç, kadın kolları ve gençlik kolları katıldı. Devrek´te alışveriş stantlarını tek tek gezerek esnaflara kendini tanıtan Ali Koçal, &[#]8220;Fuar alanı gerçekten çok hareketli ve insanlar çok cana yakın. Amacımız CHP olarak vatandaşlarımıza 12 Eylül´de yapılacak olan referandumda neden ´Hayır´ oyunu kullanmaları hakkında bilgilendirerek kendilerine ´Neden Hayır´ başlıklı kitapçığın dağıtımını yaparak konu hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladık. Devrek´te çok yüksek oranda ´Hayır´ çıkacağını görüyorum. Devrekliler her zaman vatanına, ulusuna ve vatandaşına sahip çıkmışlardır. Devrek ilçemiz yurdumuzda her zaman önemli kişiler yetiştirmiştir. Devrek´te yetişen bu önderler ülkemizin dört bir tarafında vatanları için büyük çaba harcıyorlar. Devrekliler artık bu iktidardan kurtularak yanlarında CHP´yi görmek istiyorlar. Bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
CHP Belediye Meclis Üyesi Songül Malkoç da, &[#]8220;´Neden Hayır´ başlıklı kitapçıkta anayasa değişikliklerine karşı olmalarının nedenini 12 soruda özetlediklerini ancak kitabın içeriğinde vatandaşların ´Neden Hayır´ diyeceklerinin açıkça beyan edilmiştir. Bizlerde CHP´li bayanlar olarak bu kitapçığı dağıtarak özelliklede bayanlarımızı bilgilendirmeye çalışıyoruz&[#]8221; dedi.
Referanduma hayır kampanyası çerçevesinde parti olarak tüm insanlara ulaşmayı amaçladıklarını ifade eden Malkoç, &[#]8221;Referanduma neden ´Hayır´ diye 12 Eylül´de yapılacak 12 Eylül anayasasına karşı AK Parti´nin sivil dikta anayasası nedeniyle 12 soruda neden ´Hayır´ bu kitapçıkta anlatılıyor. Ayrıca neye ´Hayır´ diye broşürde de daha kısa ve yalın anlatımlarla ´Hayır´ın nedenlerini ifade ediyor&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi