Posbıyık, Belediye Başkan Yardımcıları Turan Çınar, Cevat Aydın, Atike Önder ve Etem Özdemir, Antalya Vali Yardımcılığı´ndan Ereğli Kaymakamlığı´na atanan Kaymakam İbrahim Çay´a nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Posbıyık, ziyarette Kaymakam Çay´a Karadeniz Ereğli´yi tanıtıcı çeşitli kitap broşür ve hediye takdim ederken "Size Ereğli halkı adına hoşgeldiniz diyorum. Görevinde başarılar diliyorum. Belediye olarak her zaman olduğu gibi desteğe hazırız. Birlik ve beraberlik içerisinde kurumlarla dialoğları iyi tutarak Ereğli halkına hizmet etmeye her zaman hazırız. Mücadelemiz; gelecek nesillere ve torunlarımıza iyi bir gelecek iyi bir Ereğli bırakmak." dedi.

Kaymakam Çay ise Ereğli´ye ilk kez geldiğini ve çok beğendiğini belirtti. Çay, "Ziyaretinizden son derece memnun oldum. Çok teşekkür ediyorum. Ereğli ülkemizin önemli kentlerinden bir tanesi. Sizin çalışmalarınızı da yakından biliyorum. Geçtiğimiz günlerde eşimle akşamları kenti gezdik. Çok temiz bir kent. İyi bir ekibiniz olduğunu tahmin ediyorum. Ramazan şenliklerini de izledim. Sahil dediğin, insanların yaşam alanı böyle olur. Sizleri kutluyorum. Hep beraber taş üstüne taş koyacağız. Çıtayı daha yukarılara taşımalıyız. Hizmetimiz vatandaş odaklı olacak." ifadelerini kullandı.

Başkan Posbıyık Kaymakam Çay´a kent ile ilgili olarak çeşitli bilgiler verirken şunları söyledi: "Belediye olarak hiçbir kuruma ve kuruluşa borcumuz yok. Halkımızla iç içe hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Ancak; Erdemir özelleştirildikten sonra OYAK Yönetimi Ereğli´ye iyi bakmıyor. Önceden okullara, sivil toplum örgütlerinde destek verirlerdi. Kentin bir parçasıydılar. Şimdi; tasarruf edebilmek için hava filtrelerini çalıştırmıyorlar. Kentte kanser vakaları her geçen gün artıyor. Denize akan atıkları kontrol altına almıyorlar. Cevher sahalarının üzerini kapatmayarak ordaki zararlı cevherlerin kente yayılmasını engellemiyorlar. Bizim Erdemir Genel Müdürü ile yöneticileriyle, çalışanlarıyla sorunumuz yok. Olamaz da. Biz Erdemir için Erdemir gelişmesi büyümesi için her şeyi yaparız. Ancak; OYAK Yönetimi kente ve işçilerine tepeden bakıyor. İşçinin yüzde 35´e varan maaşları kesildi. Tersanelerde çalışan sayısı önemli ölçüde düştü. Bunun yanısıra saç tüccarları da işyerlerini kapatmak zorunda kaldı. Ereğli ilk kez böyle bir kötü duruma düştü. Sizlere görevinizde tekrar başarılar diliyor. Yapılacak her hizmette her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum."

Editör: Pusula Gazetesi