Çaycuma Ak Parti İlçe Teşkilatı tarafından verilen iftar yemeğinde Anayasa değişikliği konuşuldu. Yemeğe Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İl Başkanı Hamdi Uçar, İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve partililer katıldı.
İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu bir seçim zamanı daha ak insanlarla meydanlara çıktıklarını söyleyerek; &[#]8220;13 Eylül 2010 itibaren ülkemiz yeni bir hukuk, yeni bir anayasa ve özgürlük ile yoluna devam edecek. Gezilerimizde en alt gruptan en üst gruba kadar Anayasa değişikliğini insanlarımıza anlatacağız&[#]8221; dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ülkenin önünün açılması için halkın evet demesini gerektiğini söyledi. Gülşen; &[#]8220;Aramızda hukukçu arkadaşlarımız da var. Değişen maddeleri halkımıza anlatmamız gerekiyor. Fakat ilçemizde köprüye, huzurevine, okula, asfalta hayır diyenler&[#]8221; şeklinde konuştu.
Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar referandumun partilerini değil toplumun büyük kesimini ilgilendiren bir değişikliği kapsadığını belirtti. Özellikle MHP ve CHP&[#]8217;nin referandumu çok farklı bir şekilde lanse etmeye çalıştıklarını söyleyen Uçar; &[#]8220; Kendi kendilerine komik duruma düşüp neden hayır dediklerini açıklayamıyorlar. AK Parti hükümetinin güvenoyuymuş gibi tavır yapıyorlar. Halkımız 26 madenin içeriğini bilmediği için tek tek köyleri dolaşarak anlatacağız. Bu maddeler aş, iş anlamında değişiklikler içeriyor&[#]8221; şeklinde konuştu.
Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan 2008 yılında Meclis Başkanı olduğum dönemde partiler arası uzlaşma kurmak için genel başkanlarına mektup yazdığını belirterek; &[#]8220;Uzlaşma konularından biride Anayasa değişikliği idi. Bu toplumsal talebi bir masa etrafında tartışmaya açılmasını önerdim. Ama CHP dışında diğer partiler çağrıma cevap verdi. CHP&[#]8217;liler &[#]8220;Üç maddeyi çıkartın evet oyu veririz&[#]8221; dediler.
Madem evet oyu verecektiniz 2008 yılında yaptığım çağrıyı neden kabul etmediniz? Geçmiş Anayasaları halk kendi temsilcileri ile yapmadı. Yeni Anayasa maddeleri kişi hak ve özgürlüklerini öne çıkarıp, bazı kesimleri koruma altına alan bir bakıma pozitif ayrımcılık yapan bir değişikliği içeriyor&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi