AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan Referandum süreci ile ilgili gerçekleştirdiği köy ziyaretlerinde ilginç açıklamalarda bulundu. 6 bin oy alan BDP´li vekilin kendilerine ileri geri konuştuğunu ifade eden Vekil Erdoğan, 50 bin oy almasına rağmen kendisine 6 ayda 5 dakika konuşma sırası gelmediğini söyledi.
AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Anayasa değişikliğini anlattığı ziyaretlerde ilginç açıklamalarda bulundu. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu´nun Zonguldak ziyaretini de değerlendiren Erdoğan, sivil Anayasa´nın da şart olduğunu vurguladı.
12 Eylül tarihinin AK Parti hükümeti tarafından belirlenmediğini dile getiren Fazlı Erdoğan, siyasi partilere de çağrıda bulundu. Erdoğan şöyle konuştu:
"Muhalefet partisinin Genel Başkanı Alaplı´dan girdi, Çaycuma-Devrek´ten çıktı. Bakıyoruz gerçekten şehirlerin tamamına bakacak olursak inanıyoruz ki bizim yaptığımız yollardan geçiyoruz. Bizim şehirlerimizdeki güzellikleri görüyorlar. 10 sene önce olmayan yeniliği, birçok gelişmeyi Zonguldak ve Türkiye´nin her yerinde görüyorlar. Sağlık konusunda, ulaşım konusunda birçok şeyi hallettik. Bunları yapmak hükümetin zor görevi değildir. Her şey dört dörtlük gidiyor da Anayasa damarları tıkalıdır. Bir darbe Anayasası, askeri anayasa. Sivil bir anayasa olması için bütün partiler, seçim öncesi programlarına yazmışlar. ´Geleceğiz, anayasayı sivilleştireceğiz.´ 12 Eylül tarihi bizim tarafımızdan belirlenmedi. Kanun yaptık. 60 günde bu işi bitirecektik. Yüksek Seçim Kurulu bu işi 4 aya çıkardı.
AK Parti hükümeti bu tarihi belirlemedi. Bu tarih bir tevafuktur. 12 Eylül´de darbe oldu. 12 Eylül 2010´da bu millet o yapılan yanlışların düzeltilmesi için sandık başına gidiyor. Siyasi partilere sesleniyorum. Onlar da bu ülkenin kalkınması için iş yapıyorlar. İktidar olduğumuz zaman muktedir olmakta zorluk çekiyoruz. Bu millet bize yetki ve sorumluluk vermiş."
Milletvekilliği dokunulmazlıklarına değinen Fazlı Erdoğan, Türkiye´de istikrar ve güven için Anayasa Değişikliği´ne ´Evet´ denilmesi gerektiği vurgusunu yineledi. Hiç kimsenin kimseyi kandırmaması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Millet zaten bana sandıktan dokunuyor. Beceremeyenleri sandıkta bırakıyor. Geçen dönemlerde seçime gidip, düşen bütün vekiller sokakta. Hepsine dokunabilirsin. Ben yarın yokum, bana da dokunabilirsin. Ama bir üst yetkiliyi, kamuda görevli üst yetkiliye dokunmaya kalk, kıyamet kopar. 6 aydan başlar. Ama Kayseri´de benim Enerji Bakanıma yumruğu vuruyor adam, 2 ay yatıyor dışarı geliyor. Kimse kimseyi kandırmasın. Gelin yüksek yargıyı da, siyaseti de masaya yatıralım. Tunceli Milletvekili 6 bin 800 oy almış. Biz burada 50 binin üzerinde oy aldık. Tüzük gereği her maddede bize ileri geri konuşuyor. Bana 6 ayda 5 dakika sıra gelmiyor. Bunların hepsinde (Anayasa Değişikliği) şu var: ´Özgürlük için, hukukun üstünlüğü için, gelişim için, büyüme için, gelecekte istikrar ve güveni sağlamak için evet.´ Bu ülkenin çobanıyla, Cumhurbaşkanı eş değerdedir. Onunda bir oyu, Cumhurbaşkanı´nın da bir oyu vardır. İnsanların hukuku değil, hukukun üstünlüğü üzerinde çalışıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti´ni kuranlardan Allah razı olsun. Demokrasiyi yüceltmek istiyoruz. Onun da yolu sivil Anayasa´dan geçiyor" dedi.
Anayasa değişikliği konusunda BDP, CHP ve MHP´nin aynı tavrı koymasının anlamsız olduğunu anlatan Erdoğan, "Bu Anayasa değişikliğine ´Hayır´ demek için insanın aklından zoru olması lazım. BDP-CHP-MHP, Meclis´te aynı prize taktılar. Bu durumdan endişeliyiz. Zonguldak´ın Karaman beldesindeki Osmanlı ve Keller köyleri ziyaretlerinde halka hitap eden Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın yanında AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Celal Aytekin Kazancı, Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı, İl Genel Meclisi Üyesi Filiz Sarsık ve partililer de hazır bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi