Zonguldak&[#]8221;ta 13 Eylül 2010 tarihinde hizmete girecek olan Aile Hekimliği uygulamasında merkezde ve ilçelerde görev yapacak olan 173 hekimin puan durumlarına göre yeni görev yerleri belirlendi.
İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Öğretmen evi konferans salonunda düzenlenen törene Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Demirtaş, Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Abdurrahman Uysal&[#]8217;ın yanı sıra aile hekimliğinde görev yapacak doktorlar ve sağlık çalışanları katıldı.
Ali Hekimliği uygulaması nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan şöyle dedi:
&[#]8220;Sağlık Bakanlığımız tarafından ülke genelinde eşit ve kaliteli sağlık hizmeti verilebilmesi amacıyla yürütülen sağlıkta dönüşüm programının en önemli bileşenlerinden olan aile hekimliği uygulaması yaklaşık 48 ilde uygulanmakta olup içinde bulunduğumuz yılsonunda tüm illerde uygulanması bakanlığımızca hedeflenmiştir. Genel tıp hekimliği, başta Avrupa ülkelerinde olmak üzere birçok dünya ülkesinde başarıyla uygulanmakta, birinci basamağın önemi ve maliyete etkisi giderek daha iyi anlaşılmakta, yapılan reformlarla daha da yaygınlaştırılmaktadır. Aile Hekimliği Türkiye Modeli, geçmişte yapılan bütün birinci basamak sağlık çalışmalarının değerlendirilmesi ve ülke koşullarının da göz önünde bulundurulmasıyla yapılandırılmış bir birinci basamak sağlık hizmeti sunumu modelidir. İlimizde bu modelin uygulanmasına 13 Eylül 2010 tarihinde başlanması yine bakanlığımızca öngörülmüş olup bu güne kadar konuyla ilgili yoğun çalışmalar sürdürülmüştür ki bu süreçte beraber çalıştık. Hepinize çabalarınız katkılarınız özveriniz için teşekkür ediyorum. Bu gün hangi bölgede hangi arkadaşlarınızla beraber çalışacağınızın belli olacağı bir gün olup yapacağınız tercihlerinizde sağduyulu olmanızı rica ediyorum. Sonuçların hepimize hayırlı olması temennisiyle yeni çalışma hayatınızda başarılar diliyorum.&[#]8221;
Törende, konuşmaların ardından büyük bir heyecanla bekleyen hekimlerin, komisyon üyeleri tarafından tek tek çağrılarak puan durumlarına göre yeni görev yerleri belirlendi.
Editör: Pusula Gazetesi