Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Yönetim Kurulu, dün Vali Erdal Ata&[#]8217;yı makamında ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi verdi. KGD Başkanı Atilla Öksüz&[#]8217;ün yanı sıra Başkan Yardımcısı Ayşe Danacıoğlu Mert, Genel Sekreter Çetin Sezgin, Mali Sekreter Aydın Arslanyılmaz, Yönetim Kurulu üyeleri Sinan Çetinbakış ve Ersin Ercan katıldılar.
Başkan Atilla Öksüz, Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin geçtiğimiz aylarda yaptığı kongre sonrası derneğin çalışmaları hakkında Vali Ata&[#]8217;ya bilgi vererek, medya ve kent adına yapmayı planladıkları çalışmaları anlattı. Karaelmas Gazeteciler Derneği&[#]8217;nin medyada kaliteyi arttırma çabalarının yanında kent adına da çaba ortaya koyduğunu belirten Öksüz, &[#]8220;Dernek olarak iletişim alanında eğitimlerimiz devam ediyor. Son olarak Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi ile geliştirdiğimiz müşterek proje doğrultusunda bir hafta süreyle tam gün eğitim yapıldı. İki farklı modülde yaptığımız projede, alanında uzman akademisyenler ders verdi. Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Burçe Çelik ile yaptığımız görüşmede, bu projenin ikinci ayağının İstanbul&[#]8217;da yapılmasını önerdiler.
Ekim ayı gibi planladığımız projede kentin kültürel ve medya dokusunu anlatan sergiler, film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek. Mesleki eğitimlerin yanında Zonguldak&[#]8217;ın her yönüyle tanıtımı adına çaba gösteriyoruz. Bugüne kadar verdiğiniz manevi desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz&[#]8221; dedi.
Vali Erdal Ata ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, sivil toplum örgütü anlayışı içinde yapılan doğru işlerin ve çabaların kente doğru yönde katkısı olacağını söyledi.
Ata, &[#]8220;Eğitime yönelik çalışmaların faydasının görüleceğine inanıyorum. Eğitim, hayatın her alanında mutlaka ihmal edilmemesi gereken bir gerçek. Bunların olumlu sonuçlarını zaman içinde alacağınıza inanıyorum. Basının Zonguldak&[#]8217;ın sorunlarının çözümünde katkısı küçümsenemez. Zonguldak&[#]8217;ın tanıtımında ve sorunlarının çözümünde herkese görev düşüyor. İstanbul&[#]8217;da Bahçeşehir Üniversitesi&[#]8217;nin davetiyle yapmayı düşündüğünüz proje de ümit ediyorum ki kente katkısı olacaktır. Yeni yönetiminizi kutluyor, başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaret yaklaşık 30 dakika sürdü.
Editör: Pusula Gazetesi