Bartın Belediyesi her yıl olduğu gibi yine Ramazan ayının iftar anonslarını yapmaya devam ediyor. Merhum Kemal Samancıoğlu&8217;nun Belediye Başkanı olduğu yıllardan bu yana devam eden iftar anonsları 30 yılı aşkın süredir yapılıyor ve aynı heyecanla sürüyor.


Bartın için iftar vakti


Geceleri sahur vakitlerinde yine belediye hoparlörlerinden çalınan tasavvuf müziği ile uyanan Bartın halkı oruçlarını Belediye İlan Servisi&8217;nde çalışan Meral Balta&8217;nın anonsuyla açıyor. Meral Balta&8217;nın &8216;Bartın için iftar vakti&8217; anonsu ve camiden aynı anda okunan ezanın sonunda iftar yemeğine başlayan vatandaşlar, anons geleneğinin sürmesinden memnun.


Her gün ayrı bir heyecan


Bartınlıların oruçlarını açması için İlan Servis&8217;inde &8216;Bartın için iftar vakti&8217; anonsunu yapmak için bekleyen Meral Balta, üstlendiği bu görevden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. 2004 yılından bu yana her Ramazan ayında Bartın halkının orucunu açmak için kendisini beklemesinden dolayı büyük mutluluk yaşadığını belirten Balta, bu nedenle her gün ayrı bir heyecan duyduğunu söyledi.


Onur duyuyorum


Meral Balta, &8220;Bartınlılara buradan iftar vakitlerinde seslenerek oruçlarını açmalarına vesile olmaktan mutluluk duyuyorum. Bu görev belki küçük bir görev olarak görülebilir ama ben her iftar saatinde ayrı bir heyecan yaşıyorum. Manevi bir mutluluk duygusu yaşıyorum. 2004 yılından beri de Bartın halkının benim yaptığım anonslarla oruçlarını açmasından dolayı ayrı bir onur duyuyorum. Sağlığım elverdiği sürece de Ramazan aylarında insanların oruçlarını açması için bu görevi yapmaktan onur ve gurur duyacağım&8221; ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi