Önceki gün kalp krizi sonucu yaşamını yitiren duayen gazeteci Şevket Salcı dün okurlarının ve meslektaşlarının duaları arasında Bartın&[#]8217;da toprağa verildi. Ölümüyle sevenlerini ve okurlarını büyük üzüntüye boğan Salcı, sivri kalemiyle tanınıyordu.


Önceki akşam hayatını kaybeden gazeteci Şevket Salcı son yolculuğuna uğurlandı. Bartın, Zonguldak ve Zonguldak Ereğli´de uzun yıllar gazetecilik yapan ve emekli olan, Çarşamba günü akşam saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Macit Şevket Salcı (66) dün toprağa verildi. Kısa bir süre öncesine kadar Bartın Pusula&[#]8217;nın da köşe yazarlığını yapan Salcı&[#]8217;nın dün yapılan cenaze törenine meslektaşları, çok sayıda vatandaş ve yakınlarının yanı sıra Vali İsa Küçük, Emniyet Müdürü Burhan Gümüş, CHP Milletvekili Rıza Yalçınkaya, Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti İl Başkanı Yakup Ulupınar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve okurları katıldı.

Basının acı günü


Gazetelerin yanı sıra, birçok dergi ile internet sitesinde de köşe yazıları yazan, sivri kalemi ve güçlü yorumu ile bilinen Salcı&[#]8217;nın cenazesi dün öğleden sonra Kırtepe Mahallesi Asma Caddesi Türkîli apartmanındaki konutundan alınarak, Şadırvan Camiinde getirildi. Salcı&[#]8217;nın cenazesi burada ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Halatçıyaması Mezarlığı&[#]8217;na defnedildi. Bartın başta olmak üzere, Zonguldak ve Ereğli´de birçok gazetede muhabirlik yapan, uzun yıllar Anadolu Ajansı temsilciliği yapan ve çok sayıda gazeteci yetiştiren Şevket Salcı&[#]8217;yı son yolculuğunda gazeteciler yalnız bırakmadı.


Büyük üzüntü yarattı


Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Sevgi Salcı ile evli olan ve ikisi ilk eşinden olmak üzere üç çocuğu bulunan Salcı&[#]8217;nın vefatı Bartın ve Zonguldak&[#]8217;ta basın camiası içinde büyük üzüntü yarattı. Cenazeye Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Osman Sav ile birlikte Pusula Gazetesi Sahibi Ali Rıza Tığ ve Doğru Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Muzaffer Akgün de katılan gazeteciler arasındaydı. Şevket Salcı&[#]8217;nın eşi Sevgi Salcı, Şadırvan Camisinin avlusunda taziyeleri kabul ederken oldukça üzgündü. Eşini kaybetmenin acısını yaşayan Sevgi Salcı cenazeye katılanlar tarafından teskin edilmeye çalışıldı. Yazarlığın yanı sıra ağaç yontu sanatıyla uğraşan Salcı&[#]8217;nın geçtiğimiz yıl Ankara&[#]8217;da da bir sergisi olmuştu.


Pusula Gazetesi olarak Şevket Salcı&[#]8217;ya Allah&[#]8217;tan rahmet sevdiklerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

Editör: Pusula Gazetesi