Ak Parti Zonguldak İl Teşkilatı tarafından, il merkezinde 2 bin adet Anayasa değişiklik paketi ile ilgili soru ve cevapların yer aldığı kitapçık dağıtıldığı bildirildi. Referandumun yapılacağı 12 Eylül tarihine kadar ise toplam 100 bin adet el broşürü dağıtılması planlanıyor.
Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, , Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından bastırılan, Anayasa değişiklik paketi ile ilgili soru ve cevapların yer aldığı kitapçıktan 2 bin adedinin Zonguldak il merkezinde, mahallelerinde ve köylerinde dağıtıldığını söyledi. Yine anayasa değişiklik paketi ve referandum ile ilgili bilgilerin yer aldığı 100 bin adet el broşürün dağıtımının sürdüğünü belirten Başkan Uçar, &[#]8220;Partimizin Zonguldak İl ve ilçe teşkilatları, kadın, gençlik kolları gibi tüm yönetici ve görevlilerimiz dağ bayır gezerek, 12 Eylül&[#]8217;de, referandum da &[#]8216;evet&[#]8217; oyu atması için halkı bilgilendiriyor. 2 bin adet kitapçık dağıtıldı. Sadece merkez ilçede 100 bin adet el broşürü dağıtılması planlıyoruz. Diğer ilçelerde bu el broşürleri dağıtılıyor. Zonguldak genelindeki seçmen sayısının yarısına, yani her aileye ulaşarak, referandumun içeriğini anlatmak istiyoruz&[#]8221; dedi.
Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, referandum için yürütülen &[#]8216;hayır&[#]8217; propagandasının yöntemini de eleştirdi. Anayasa değişiklik paketinin içeriğindeki maddelerin bilinmediğini belirten Başkan Uçar, &[#]8220;İnsanlarımız, anayasa değişiklik paketinin içeriğini bilmiyor. Özellikle siyasiler, Anayasa ve HSYK değişikliği ile ilgili maddelere takılıp, kalmışlar. Belki bu siyasilerde değişikliği doğru buluyor ama Ak Parti tarafından yapılmasını hazmedemedikleri görülüyor&[#]8221; diye konuştu.
KİTAPÇIKTA NE VAR?
Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan&[#]8217;ın sunuşu ile başlayan kitapçıkta, Anayasa değişiklik hazırlığı süreci ile ilgili 5 soru ve cevap yer alıyor. Bireysel Hak ve Özgürlükler başlığı adı altında 5 soru ve cevabının bulunduğu kitapçıkta, en fazla soru ve sayfa, yargı konusu ile ilgili ayrılmış. Kitapçıkta, yargı konusunda ise 27 soru ve cevabın yer alıyor. Çalışma Hayatı ve Ekonomi ile ilgili 3 soru ve cevabın bulunduğu kitapçıkta, Anayasa değişiklik paketi ile ilgili referandumda evet demek için 40 farklı nedende sıralanıyor.
Editör: Pusula Gazetesi