Zonguldak TSO&[#]8217;nun 2009 yılı En Yüksek Gelir ve Kurumlar Vergisi ödeyen üyeleri için Emirgan Otel&[#]8217;de düzenlenen törende konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu girişimcilere cesaret verdi. Zonguldak&[#]8217;tan müthiş şekilde umutlandığını dile getiren Hisarcıklıoğlu; &[#]8220;Sakın yılmayın. Yıldığınız an gol yersiniz&[#]8221; dedi.


Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası&[#]8217;nın 2009 yılı En Yüksek Gelir ve Kurumlar Vergisi ödeyen üyeleri için Emirgan Otel&[#]8217;de Plaket Töreni düzenlendi. Törene katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, katılımcılara önemli ipuçları verdi. Zengin olmanın yolunun girişimci sayısının önünü açmak olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, istatistiklere göre Türkiye&[#]8217;de girişimci sayısının bir milyon 80 bin olduğunu söyledi.
Kadın girişimcilerde müthiş bir ivme yakaladıklarını dile getiren Hisarcıklıoğlu, bunun somut örneğini de Çorlu TSO ve İzmir Ticaret Borsası başkanlarının kadın olduğunu söyleyerek verdi. Türkiye&[#]8217;de her altı kişiden birinin işsiz olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, &[#]8220;Zengin olmanın tek bir çaresi var. O da Türkiye&[#]8217;de girişimci sayısını arttırmaktır. Japonya&[#]8217;nın nüfusu 122 milyonken girişimci sayısı 6 milyondur. Türkiye&[#]8217;de ise nüfus 72 milyonken girişimci sayısı bir milyon 80 bin kadardır. Benim veya sizin yüzünüzün gülmesi mümkündür. Tek çare girişimci sayısını arttırmaktır. Bu ülkenin 36 milyonu erkek 36 milyonu ise kadınlardan oluşmaktadır. Bir milyon erkek girişimci varken kadın girişimci sayısı 80 bindir. Erkeklerden ancak bu kadar çıkarabildik. Hiçbir şeye ihtiyaç yok. Kadın girişimcilerde müthiş bir ivme yakaladık. Türkiye&[#]8217;de ilktir. İlk defa Çorlu TSO Başkanı kadındır. İzmir Ticaret Borsası Başkanı kadındır. Türkiye&[#]8217;de 36 milyon kişi 28 yaş altındadır. İnsanlara faydalı olacak iş yapacaksak onlara rol model olup katkı sağlayabiliriz&[#]8221; dedi.

Zonguldak&[#]8217;ın durumu

Zonguldak&[#]8217;ın geleceği noktasında umutlandığını ifade eden Rifat Hisarcıklıoğlu, sanayinin üç temel girdisi olan enerji, ham madde ve ulaşımın Zonguldak&[#]8217;ta olduğunu hatırlattı. Zonguldak&[#]8217;ın, Türkiye&[#]8217;nin kalkınmasında önemli bir rol oynadığını vurgulayan Başkan Hisarcıklıoğlu: &[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ın geleceği noktasında müthiş derecede umutlandım. Türkiye&[#]8217;de markalaşmış illere baktığımız zaman o illeri oralara getiren şehrin liderleridir. Girişimcilik için bulunmaz bir valiniz var. Zonguldak, 81 ilin içinde alın terinin başkentidir. Türkiye&[#]8217;nin kalkınmasında da çok önemli bir rol oynadınız. Krizden dolayı tersane yatırımlarında sıkıntılar oldu. Sanayinin üç temel girdisi vardır. Enerji, ham madde ve ulaşım. Bunların üçü de sizde var. Her şeyden önce Filyos Vadisi var. İnşallah o da olacak. Mevzuatla bürokrasiyi çözersek inşallah olacak. Sakın yılmayın. Yıldığınız an gol yersiniz. Bankalarda 3.5 milyar TL&[#]8217;niz var. Bankalarda birçok girişimci başkasının tasarrufunu alıp kullanıyor. Kendi paranızı kendiniz kullanın. Sistemi değiştirip iki insanın eşit şartlarda iş yapması lazım gelir. Böylelikle istenilen yere gelinebilir.&[#]8221;

Demir, Hisarcıklıoğlu&[#]8217;ndan Filyos desteği istedi

Türkiye&[#]8217;de ekmeğin en zor şekilde Zonguldak&[#]8217;ta kazanıldığını ifade eden Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir ise, plaket alan üyelere teşekkür etti. Filyos Vadi Projesi&[#]8217;nin somut adımlar atılarak tamamlanması gerektiğini ifade eden Başkan Demir, Hisarcıklıoğlu&[#]8217;ndan katkı beklediklerini söyledi. Başkan Demir, konuşmasında şunları kaydetti:&[#]8220;Geçen yıl olduğu gibi bizleri yine yalnız bırakmayarak Zonguldak&[#]8217;a zaman ayıran TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu&[#]8217;nu ağırlamaktan duyduğumuz memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Ülkemizde ekmeğin en zor kazanıldığı yer olan Zonguldak&[#]8217;ta küresel krizin tüm olumsuz etkilerine rağmen üretmeye devam eden, tüm sıkıntılara karşı ticarete ara vermeyen, istihdam sağlayan kişileri ne kadar övsek, plaket versek azdır. Bizim burada yapmak istediğimiz, bölge kalkınmasıyla birlikte ülkemizin de refah seviyesini artırmaya katkı sağlayan kişi ve kuruluşların bu onurlu mutluluklarını paylaşmaktır. Ülkemizde üretimin üzerindeki yüklerin giderek ağırlaştığı istihdamın önündeki engellerin hala kaldırılmadığı, kayıt dışı ekonomi ile gereken mücadelenin yeterince yapılmadığı, haksız rekabetin ciddi kayıplara yol açtığı bir ekonomik sistemde sanayicinin ayakta kalması oldukça zor. Çok uzun süreçten bu yana bölgemizde hayata geçirilmek istenen ancak somut adımların atılması geciken Filyos Projesi&[#]8217;nde arzu edilen hedeflere ulaşılması için ilgi ve katkılarınızı bekliyoruz. Farklı zamanlarda gerek birliğimize gerekse devletimizin ilgili bakanlıklarına sunduğumuz dosyalarda da belirtildiği gibi Filyos Vadisi Projesi, bölgemizi bir enerji, ulaşım ve istihdam merkezi haline getirecek ve tek sektöre bağımlı olan bölgemiz için alternatif sektörlerin ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Vergi rekortmenlerimiz ödüllerini fazlasıyla hak etti.
Ödüllerinin onlara çalışmalarında şevk ve heyecan vermesini ve başarılarının her yıl artarak devamını temenni ediyorum&[#]8221;
Türkiye&[#]8217;nin kalkınmasının özel sektörle olacağını vurgulayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise &[#]8220;Türkiye&[#]8217;nin kalkınması artık özel sektörde olacaktır. Bütün iş adamlarımızla bu dinamizmi doğru kullanarak ülkemizin dünya devi olması için uğraşacağız. Çok sayıda iş adamımız var. Bir dünya devi olma yolunda ilerliyoruz. Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz&[#]8221; diye konuştu.
Zonguldak Valisi Erdal Ata da Zonguldak&[#]8217;taki gelişmeler hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından plaket töreni gerçekleştirildi.
Editör: Pusula Gazetesi