Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, kanalizasyon hattı çalışmaları nedeniyle içme suyu şebekesinin patlamasıyla ilgili çalışmaları inceleyerek, halkı susuz kalmayacakları konusunda bilgilendirdi.
Kanalizasyon çalışmaları sırasında müteahhit firma kaynaklı içme suyu ana şebeke hattında sıkıntı yaşandığını belirten Eşref, müteahhit firma yetkililerine kısa sürede çalışmaları tamamlamalarını istedi.


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Çaydamar Mahallesi&[#]8217;ne giden içme suyu hattı şebekesinin kanalizasyon hattı çalışmaları nedeniyle patlamasıyla ilgili İstasyon Caddesi&[#]8217;ndeki çalışmaları inceleyerek, halkı susuz kalmayacakları konusunda uyardı.
Susuz kalınmayacağı konusunda ve sorun hakkında bilgi veren Başkan Eşref; &[#]8220;Alt yapı deyince meşakkat, meşakkat deyince işte bu sıkıntılar oluyor. Yeraltında kanalizasyon projesinin şebekesi döşendiği sırada içme suyu, elektrik ve telefon hattı şebekelerinin olduğunu biliyorduk. Nerede sorun olur diyerekten çalışmaları dikkatli ilerletmeye çalışıyorduk. Çaydamar istikametindeki içme suyu şebekesinde patlama oldu ama şimdi de kanalizasyon kanalının bitişiğindeki ana boruda sıkıntı var. Bu sıkıntıyı akşama kadar gidermeye çalışacağız. Şu anda ana şebekenin tamamını boşaltmaya çalışıyoruz. Suyu barajdan kestik. Bu çalışma gece geç saatlere kadarda sürebilir. Ama biz bu sıkıntıyı bir an önce gidereceğiz. Şebekeyi birbirinden ayırmaya çalışıyoruz. Diyeceksiniz ki içme suyu ile kanalizasyon şebekesi yan yana olur mu? Tabiî ki olmaz ama sadece Çaydamar bölgesin den yan yana denk geliyor. Bu yaklaşık 4-5 yüz metrelik bir mesafedir. Mecburuz buradan geçmeye çünkü başka şansımız yok. Bu durum şehrin tümünde değil sadece bu bölgede böyle denk geliyor. Ama tedbirimizi alarak bu durumun bağını bir birinden koparmaya çalışıyoruz. Kanalizasyon hattının içme suyunu etkilememesi için çalışıyoruz. Sonuçta da bunu başaracağımıza inanıyoruz&[#]8221; dedi.

&[#]8216;Halkımızdan sabır istiyorum&[#]8217;
Müteahhit firma yetkililerine kısa sürede çalışmaları tamamlamalarını isteyen Başkan Eşref; &[#]8220; Geç vakitlerde su verildiğinde ancak şehrin ancak üst noktalarına gece vakti su ulaşır. Yaz mevsiminde böyle bir sorun tabi ki hoş değil ama kışın çalışması daha zor. Yaz mevsiminde çalışmak zorundayız. Bu anlamda çalışmaları hızla sürdürüp, Zonguldak halkını bu trafik sıkışıklığı ve su sorunu ile bırakmayı tabi ki istemiyoruz. Ama maalesef alt yapı çalışması bunları oluşturuyor. Biraz halkımızdan sabır istiyorum. Kot farkı var. Kanalizasyon 5 metre derinde içme suyu şebekesi 2 metre derindedir. Biz buna ihmal vermiyoruz&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi