İl Sağlık Müdürü Öner Güner, yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde sağlık kampüsü kurulacak 6-7 büyük şehir arasında kentin de yer aldığını, ihtiyaç duyulan 100-150 dönümlük arazinin arayışının sürdürüldüğünü söyledi.
Gerekli arazinin bulunması durumunda Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi, Zonguldak Devlet Hastanesi ile Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesini sağlık kampüsünde toplayacaklarını anlatan Güner, şöyle dedi:
´´Uygulamanın hayata geçmesi durumunda vatandaşlarımız tek çatı altında sağlık hizmetinden faydalanabilecekler. Bu da büyük kolaylık sağlayacak.
Mevcut hastane binalarının mülkiyeti bakanlığımıza ait. Eğer bunları tek çatı altında toplayabilirsek, bu binaları farklı şekilde değerlendirebileceğiz. Öncelikle yüksek miktarda kira geliri ödediğimiz hizmet binamızı, hastanelerden birine taşıma imkanına kavuşacağız. Bu idari hizmetlerimizin de daha kolay gerçekleştirilmesine imkan tanıyacaktır.´´
Güner, Ereğli ilçesine 300 artı 100 yatak kapasiteli hastane inşası için Kepez mevkisinde yer bulunduğunu belirterek, ´´Gerekli değerlendirmeler yapılarak rapor halinde bakanımıza sunuldu. Uygun görülmesi durumunda yapım çalışmalarına başlayacağımız hastane 40-50 milyon TL´ye mal olacak´´ dedi.
Editör: Pusula Gazetesi