30 Ağustostan itibaren Genelkurmay Başkanlığını yürütecek olan Orgeneral Sebahattin Işık Koşaner, Zonguldak´ın Devrek ilçesinde başladığı ve 2 yıl devam ettiği ilköğretim okulunda bütün dersleri ´pekiyi´´ derecesiyle tamamlamış.
1945 yılında İzmir´de doğan Koşaner, babasının bir dönem çalıştığı Devrek´te, o yıllardaki adıyla İsmet İnönü 2. Mektebi´nde (Fatih İlköğretim Okulu) eğitim hayatına başladı.
İlköğretim okulunun ilk 2 sınıfını Devrek´te tamamlayan Koşaner´in okulda saklanan sınav sonu defterinde, ders notları ve bitirme derecesi ile talebe künye defterinde siyah beyaz vesikalık fotoğrafının yer aldığı kaydı bulunuyor.
Defterdeki ´´çocuğun her sene imtihan neticesinde vaziyeti´´ bölümünde Koşaner´in 1952-1953 ve 1953-1954 eğitim öğretim döneminde sınıf bitirme derecesi ´´pekiyi´´ olarak belirtilmiş.
Orgeneral Koşaner, ilköğretim 1. sınıfta Türkçe, hayat bilgisi, geometri, resim-iş ve müzik gibi bütün dersler ile hal ve gidiş, temizlik, diş bakımı gibi değerlendirmelerden de ´´pekiyi´´ almış.
İkinci sınıfta yine bütün dersleri ´´pekiyi´´ olan Koşaner´in, diş bakımı konusundaki derecesi ´´iyi´´ye düşmüş. Okul numarası 77 olan Koşaner´in sınıf öğretmenliğini ise aynı zamanda okul müdürü Ali Eroktay yapmış.
Koşaner´in, 2 yıllık eğitiminin ardından babasının işi gereği başka bir bölgedeki okula nakli gerçekleşmiş.

-SESSİZ VE ÇALIŞKAN BİR ÖĞRENCİYDİ-

Orgeneral Koşaner ile aynı sırayı paylaştığını belirten ilkokul arkadaşı Ali Ulusoy yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
´´Işık Koşaner, başarılı bir öğrenciydi. Sürekli çalışırdı ve uysal yapısı vardı. O zaman ´millet bahçesi´ denilen alana gider, orada diğer arkadaşlarımızla oyunlar oynardık. İnsanlarla ilişkisi o kadar iyiydi ki hiçbir gün ne ailesinden ne de yakınlarımızdan azar işitmemiştir. Öğretmenimiz Ali Eroktay da onu çok severdi. Sessiz ve çalışkanlığıyla biliniyordu.´´
Okulun şu anki müdürü Hayati Masalcı da Koşaner´in okullarında 2 yıl eğitim öğretim görmesinden mutluluk duyduklarını belirterek, ´´Koşaner´in Devrek gibi güzel bir ilçede okula başlayıp, Türk Silahlı Kuvvetleri´nde önemli görevlerde bulunmasının mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Öğrencilerimizden de aynı başarıları bekliyoruz´´ dedi.
Editör: Pusula Gazetesi