Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen toplantısında, sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Referandum ve Anayasa Değişikliği paketi ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulundular.

Fazlı Erdoğan sivil toplum örgütlerinden bazılarının yaklaşımını eleştirerek; &[#]8220;Biz, Ereğli&[#]8217;deki sorun sahiplerini bakanla muhatap edemedik ki bu insanlar bizimle istişare etsinler. Ama ben bu insanların kimlerin telefonlarına ceket iliklediklerini de iyi biliyorum&[#]8221; dedi.


Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ve Polat Türkmen, partinin Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen istişare toplantısında, kentteki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelerek 12 Eylül Referandumu ve Anayasa Değişikliği paketi ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulundular.
Cumartesi günü Damla Organizasyon Salonu&[#]8217;nda gerçekleştirilen ve saat 14.00&[#]8217;te başlayan toplantıya Erdoğan ve Türkmen&[#]8217;in yanı sıra AK Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Emine Çift, Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, bazı il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, bazı il genel ve belediye meclis üyeleri, Genel Maden İşçileri Sendikası Kandilli Temsilciliği, BBP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu, Kdz.Ereğli Gazeteciler Derneği, Muhtarlar Derneği, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Ziraat Odası, Verem Savaş Derneği, ZERÇEV, Genel Maden İşçileri Sendikası, Eğitim-Bir Sen, Memur Sen., Kızılay gibi çok sayıda sivil toplum örgütü ve sendikaların başkan ve şube temsilcileri katıldı.
Çok sayıda temsilcinin söz aldığı buluşmada referandum paketi üzerine görüşler dile getirildi.
Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar &[#]8220; Aklı selim insanlar bu süreci sağlıklı şekilde değerlendireceklerdir&[#]8221; dedi.
Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen de, konuşmasının başında Ereğli&[#]8217;nin ülke sanayi ve ekonomisi için taşıdığı öneme işaret etti.
Referandum konusundaki düşüncelerini de açıklayan Polat Türkmen şu görüşleri sundu: &[#]8220;Muhalefet partileri bu anayasa değişikliklerini genel seçimden sonra yapmayı teklif ettiler.
Genel seçimden sonra ne oluyor? Biz, her siyasi partiden iki kişi gelsin, konuşalım, dedik. Buna yanaşmadılar. Ama biz, bu anayasa değişikliği ile özgürlüklerimizin önünü açmak istiyoruz.
Biz bu meseleye bir parti meselesi olarak bakmadığımız için referandumda şu oyu ya da bu oyu verin demiyoruz.
Ancak herkes başını yastığa koyduğunda bunun hesabını kendisi verecek. Onun bunun hatırı olacak, diye kimsenin insanların geleceğini karartmaya hakkı yoktur&[#]8221;
Sözlerinin başında, hükümetin çalışmalarını eleştiren ve bölge için hiçbir önemli yatırımın yapılmadığını iddia etmesine rağmen, gerçekleştirdikleri bu istişare toplantısına temsilci göndermeyen sivil toplum örgütlerine yüklenen Erdoğan&[#]8217;ın tepkisi ise sert oldu;
&[#]8220;Biz Sanayi ve Ticaret Bakanını bölgeye getiriyoruz, ama konunun ve sorunun asıl muhatabı ortada yok. Allah razı olsun İrfan Erdem Bey&[#]8217;den, O da olmasa konuşacak kimse yok.
Biz, Ereğli&[#]8217;deki sorun sahiplerini bakanla muhatap edemedik ki bu insanlar bizimle istişare etsinler. Ama ben bu insanların kimlerin telefonlarına ceket iliklediklerini de iyi biliyorum.
Biz maalesef, sorunları ilgili mercilere ulaştırma noktasında sıkıntı yaşıyoruz&[#]8221; dedi. Erdoğan&[#]8217;la ilgili olarak ise; &[#]8220;Üzerinde sıkça durulan iki maddeye bugün bize karşı çıkan muhalefet de katkıda bulunsaydı. Biz iktidar olarak, zaman sermayesini iyi kullanmak zorundayız. Biz bu yönümüzle de bardağa dolu tarafından bakıyoruz. Bu anayasa değişikliği bir başlangıçtır ve inanıyorum ki daha demokratik, daha çağdaş bir Türkiye için bunun devamı da gelecektir&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi