Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, ilçede 18 bin ton asfalt dökerek, bozuk yolların yüzde 80´inin asfaltlayacağını ve 2011 yılında da Terminal projesine başlayacaklarını söyledi.
Alaplı Belediyesi, bu yaz ayı için programa aldığı asfalt çalışmalarına Okullar Caddesi ile başladı. Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Şengün ile birlikte bugün başlayan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, &[#]8220;Bugünden itibaren asfalt çalışmalarına başlamış bulunuyoruz. Biz göreve başladığımız zaman, birinci yılımızda yani 2009 yılında piyasaya olan 3 milyon lira borcumuzun acil ödenmesi gereken 1 milyon 500 bin lirasını ödeyeceğimizi söyledik. Ve ilk bir yıl boyunca ´Ana proje´ olarak piyasaya olan borçların ödenmesine yoğunlaştık. Bu borçlarımızı ödedik, tabii bunun yanında da diğer hizmetlerimizi aksatmamaya özen gösterdik. İkinci yılımızda yani 2010 yılında, yine diğer hizmetlerimizi aksatmadan ´Ana projemiz asfalt olacak, asfalt dökeceğiz´ dedik ve bugün itibarıyla asfalt çalışmalarına başladık. Bu yaz ayı içerisinde 18 bin ton asfalt dökmeyi planlıyoruz. Alaplı´daki acil asfalt ihtiyacı olan yolların da yüzde 80´ini asfaltlayacağız. Hem Okçular köyü yolunda, hem Siteler, hem Karşıyaka, hem Merkez ve hem de Tepeköy Mahallesi olmak üzere bütün mahallerimizde çalışma yapıp, yollarımızın yüzde 80´inin asfaltını bu yıl bitireceğiz. Yapacağımızın asfaltın rakamsal büyüklüğü, yani maliyeti yaklaşık 1 milyon 500 bin lira civarında. Bu yıl bu miktarda bir asfalt yatırımı yapacağız. Bu 1 milyon 500 bin lira maliyetli asfaltın yaklaşık 900 milyon lirası İller Bankası´ndan kredi olarak karşılanacak ve bu rakam, 10 yıl süresince belediyemizin İller bankası paylarından kesilmek suretiyle geri ödenecek. Geriye kalan eski borçla birlikte yaklaşık 1 milyon 200 bin lirayı da Alaplı Belediyesi olarak ayda 100 bin lira olmak üzere, 10 ayda biz kendi kaynaklarımızdan ödeyeceğiz. Biçim çalışma prensibimiz gereği; başladığımız işi bitiriyoruz, yarım bırakmıyoruz. Asfalt çalışmamızı da tamamladıktan sonra, önümüzdeki yıl ana projemizi ´terminal binası´ olarak planladık. Yeni terminal binasını da önümüzdeki yıl yapacağız. Bu arada yeni belediye dükkanları inşaat çalışmalarımız da devam ediyor. Bundan sonra da hiç durmadan çalışmaya devam edeceğiz&[#]8221; dedi.
Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, başlayan asfalt çalışmalarıyla, 9 bin metrekare yol alanına asfalt döküleceğini de belirterek, &[#]8220;Hesaplarımıza göre, yaklaşık 10 kilometre yol asfaltlamış olacağız&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi