İstanbul´da Dünya Gençlik Kongresi´ne katıldıktan sonra Zonguldak´a gelen 32 yabancı genç, ellerine aldıkları çöp poşetleri ile plajı temizledi. Hafta sonunu denizde geçiren vatandaşlar ise yabancı gençleri şaşkınlıkla izledi.
İstanbul´da düzenlenen kongrenin ardından Zonguldak´a gelen 32 kişilik kafile, Bakacakkadı 100. Yıl Tesisleri´nde bir günlük kamp yaptı. Yaşları 18 ila 30 arasında değişen ve çeşitli ülkelerden gelen gençler, Kozlu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklere katıldı. Sabahın erken saatlerinde fındık bahçelerinde fındık toplayan gençler, öğle yemeğinin ardından Değirmenağzı Plaj Tesisleri´ne geldi.
Burada hafta sonunu fırsat bilip plaja akın eden vatandaşların arasına giren gençler, ellerindeki çöp poşetleri ve eldivenlerle çöp topladı. Yaklaşık 1 saat süren çöp toplama etkinliğinde vatandaşlar da gençlere yardım etti. Bazı vatandaşlar da çöp toplayan gençleri izlerken şaşkınlığını gizleyemedi.
Etkinliğe Rusya´dan katılan Feruz Rakhmankulov, çöp toplayarak çevreye katkı sağladıklarını belirtti. Nijeryalı Hassan Tahir, çöp toplamanın utanılacak bir durum olmadığını söylerken etkinlik boyunca eğlendiklerini dile getirdi.
Kozlu Belediye Başkanvekili Hüseyin Yılmaz da etkinliğin eğlenceli geçtiğini vurgularken, çöp toplayarak plajı temizlediklerini dile getirdi. Gençler, çevre temizliğinden sonra denize girdi. Yaklaşık iki gün Zonguldak´ta kalan gençler, ülkelerine hareket edecek.
Editör: Pusula Gazetesi