Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir çalışanlarından yapılan yüzde 35´lik kesintilerin sona ermemesi durumunda tek başına da kalsa eylem başlatacağını belirtti.
Türk-Metal Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş´ı eleştiren Posbıyık; "İşçi Erdemir´den değil sendikadan korkuyor. Çalışanların hakkını sendika koruyamıyorsa biz varız" dedi.


Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın ERDEMİR´in işçi maaşından yüzde 35´lik kesintilerin sona erdirilmesi için yaptığı çıkışın nedenlerini anlattı.
Zonguldak´ın her alanda sessizliğe büründüğünü belirten Posbıyık, sessiz kaldıkça Zonguldak ve bölge insanının mağdur edildiğini ifade etti.
Zonguldak´ta lider sorunu bulunduğunu ve halkın da çaresiz kaldığından sesini çıkaramadığını belirten Posbıyık, bu duruma daha fazla sabır gösteremeyeceklerini belirtti. OYAK yönetiminin ERDEMİR çalışanına ve Ereğli halkına tepeden bakmaya başladığını öne süren Başkan Posbıyık bu konuda yaptığı tüm uyarılara karşın tepkisiz kalındığını bu durumda tek başına da kalsa eylem yapacağını söyledi.
Posbıyık, Türk-Metal Sendikası´nın yapması gerekenleri kendisinin yapmak zorunda kaldığını belirterek; "Çalışanların hakkını sendika koruyamıyorsa biz varız" dedi.
Başkan ana avrat gidiyor!
Posbıyık, Pusula´ya yaptığı değerlendirmede kendisinin tüm çabalarına karşın Türk-Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş´ın konuşmasına ana avrat küfürler ederek başladığını belirterek; "İşçiler sendikadan korkmaya başladı. Sendika Başkanı her cümlesine ana avrat küfürlerle başlıyor. Çalışanlar ne yapsın? Onlar da yalnız bırakıldılar. Korkak, tedirgin, atılma endişesi yaşayan bir toplum oluşturuldu" dedi.
Posbıyık; "OYAK yönetimi, işçinin ve Ereğli halkının onayını almadan, ekonomik nedenlerle güya ´işçi atmayacağız´ diye işçi sendikasıyla masaya oturdu ve on altı aylığına işçinin maaşını yüzde 35 kesti. Ereğli´nin ekonomisi de bitti. 2 bin civarında işçi ve beyaz yakalı işten atıldı. Bu zalim davranışlar Ereğli´de yaşayanları isyan etme noktasına getirdi. Anlaşmayı uzatma noktasında protokol imzalamaya kalkarlarsa, imza attıkları kalemleri kırmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Delegeler kesintiyi kabul ederlerse elleri kırılsın" şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi