Zonguldak&[#]8217;ın Kozlu Belde Belediyesi tarafından beldenin katı atıkları, belediyenin aldığı yeni nakil aracı ile taşınıyor
Kozlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, daha öncesinde beldenin çöplerinin sivil araçlarla yaklaşık 15 bin TL bedelle Tombaklar mevkiinde çöp döküm alanına taşındığını hatırlatırken, yapılan 300 bin TL&[#]8217;lik yatırım ile belde çöplerinin belediyeye ait nakil aracıyla taşındığını ifade etti. 15 ay gibi kısa sürede yatırımın kendi kendisini amorti edeceğini ifade eden Başkan Yardımcısı Yılmaz, &[#]8220;Bugüne kadar mahallerden toplanan çöpler, beldemizdeki çöp alanına dökülüyordu. Oradan da sivil araçlarla Tombaklar mevkiindeki Çöp Döküm alanına taşınıyordu. Bu iş için belediyemiz, ayda 15-20 bin Tl arasında nakil ücreti veriyordu. Şimdi 300 bin TL yatırımla, katı atık çöp nakil aracı satın aldık. Bir silo yaptık. Toplanan çöpler direkt olarak bu araca boşaltılıyor. Günlük olarak ve bir seferde kendi çöpümüzü kendimiz nakil ediyoruz. 15 ay gibi kısa sürede bu yatırım kendisini amorti edecek ve belediyemizi kara geçirecektir&[#]8221; dedi.
Ayrıca Yılmaz, beldedeki eski çöp döküm alanın kötü görüntüsü ve kokusu nedeniyle çok sayıda şikayet aldıklarını da hatırlattı.
Editör: Pusula Gazetesi