Zonguldak´ın kanalizasyon sorununu çözecek proje için Çaydamar Mahallesi´nden çalışmaya başladıklarını belirten Belediye Başkanı Eşref; ´Vatandaşımız toz ve yol güzergahı konusunda mağdur oluyor ancak amaç daha yaşanabilir bir Zonguldak´ dedi.


Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, 13 yıldır hayata geçirilmeye çalışılan Kanalizasyon Arıtma Projesi´nin inşaat çalışmalarına start vermelerinin ardından toz ve yollardaki zorunlu güzergah değişiklikleri nedeniyle vatandaşlardan anlayış istedi.
Eşref, bu çalışmadan sadece Zonguldak halkının değil, Kozlu ve Kilimli halkının da yararlanacağını vurgulayarak Çaydamar´dan başlayan çalışmaların diğer mahallelerde de başlayacağını belirtti. Proje kapsamında kullanılacak kredi için teşvik istendiğini bunun içinde SGK´ya olan borcun taksitlendirilmesi gerektiğini ifade eden Eşref, borç karşılığı SGK´ya bina yapması için önerdikleri yerin kabul görmemesi sonucunda yeni yöntemler araştırdıklarını söyledi. İhale ile satışa çıkarılacak yeni hatlardan elde edilen gelirlerin bu iş için kullanılacağını hatırlatan Eşref; "İnşaatta kullanılacak ekipmanların Türkiye´ye daha düşük maliyetle girmesi için SGK´dan yazı almamız gerekiyor. Böyle bir formül bulduk. Bir taraftan çalışmalar devam edecek biz de diğer yandan SGK´dan ´Borcu yoktur´ yazısı almak için kaynak yaratıp ödeme yapacağız. SGK´ya önerdiğimiz araziyi yeniden satışa çıkardık. Önümüzdeki günlerde ihalesi var. İhale bedeli 7 trilyon. Biz bu çalışmaları yaparken vatandaşımızdan sabır istiyoruz. Çalışma olan yerlerde ki kanalları bir an önce kapatarak trafiğe açma çabasındayız. Daha yaşanabilir bir kent için bunları yapmak zorundayız. Zonguldak´ın denizi tertemiz olacak ve vatandaşımız istediği yerde rahatlıkla denize girebilecek" dedi.



Mithatpaşa Tüneli´nde gereğini yapıyoruz


Belediye Başkanı İsmail Eşref Mithatpaşa Tüneli´nin kentin trafik sorununu büyük ölçüde rahatlatacağını belirterek, proje üzerinde imar planlarının hazırlanacağını ve plan değişikliklerinin yapılacağını belirtti. Bu çalışmanın yaklaşık 2-3 ay devam edeceğini belirten Eşref, kendi açılarından bir aksamanın söz konusu olmayacağını, Karayolları´nın yapacağı kamulaştırmayla birlikte inşaata başlanmasını beklediklerini söyledi. Eşref, projenin bir an önce hayata geçmesi için belediye olarak tam destek verdiklerini ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi