Zonguldak´ın Bölücek köyünde yaşayan Nazım Bilgiç, ilahiyat fakültesini bitirmesine rağmen öğretmen olma hayali 28 Şubat´a takılınca ticarete başladı. Küçük çaplı tavuk çiftliği kuran Bilgiç, zaman içinde işini büyüterek çiftliğin kapasitesini 75 bine çıkarttı.

Alaplı´da İmam Hatip Lisesi´ni bitirdikten sonra ilahiyat fakültesini kazanan Nazım Bilgiç, 28 Şubat kararlarına takılınca öğretmen olma hakkını kaybetti. Bu olayın yaşanmasının ardından ticarete atılmaya karar veren Nazım Bilgiç, geçimini sağlamak amacıyla ilk önce pazarda meyve ve sebze sattı. Ancak, yaptığı bu işle geçim sıkıntısı çeken Bilgiç, ailesinin de desteğini alarak kendi köyünde ve arazisinde küçük çapta bir tavuk çiftliği kurma kararı aldı. İlk etapta 30 bin kapasiteli tavuk çiftliği kuran Bilgiç, çeşitli firmalarla çalıştıktan sonra çiftliği büyütmek için girişimlere başladı. Çiftliğin kapasitesini 120 günde 75 bine çıkartan Bilgiç´in bu çalışmasına müşterileri bile inanamadı.

Kısa sürede büyük başarı sağlayan ve hem kendi köyünde hem de ülke ekonomisine katkı sağlayan Bilgiç "İlahiyat fakültesini bitirdikten sonra öğretmen olacağım için çok sevinmiştim. Ancak 28 Şubat sonrasında bu hayalimi gerçekleştiremedim ve öğretmen olamadım. Kısa süre halden aldığım sebze ve meyveleri satarak geçimimi sağlasam da bunda da başarılı olamadım. Ailemin de desteğini alarak ve riske girerek köyümde bir tavuk çiftliği kurmaya karar verdim. İlk etapta 30 bin kapasite ile kurduğum çiftliğim şimdi 75 bin kapasiteye sahip. Hem ülkeme hem de köyüme katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyorum. Ailemin dışında iki kişiyi de istihdam ediyorum. İlerleyen zamanlarda hedefim çiftliği biraz daha büyütmek olacak." dedi.

Editör: Pusula Gazetesi