Ereğli´de gece saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Emniyet Müdürlüğü´ne gelen ihbarı değerlendiren trafik ekipleri, alkollü olduğu iddia edilen araç sürücüsü Ramazan T.´yi durdurmak istedi. Ancak ikaza uymayan sürücü T., aracını polislerin üzerine sürerek kaçmaya başladı. Ara sokağa giren sürücü çıkmaz sokakta sıkışınca yakalanmaktan kurtulamadı. Olay gece saat 01.40 sıralarında Müftü Mahallesi Çetin Apatay Bulvarı üzerinde meydana geldi. Denizli´den Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları&[#]8217;na merdane getiren kamyonun sürücüsünün alkollü olduğu ihbarını alan polisler, aracı çarşı merkezinde takibe aldı. Aracı Çetin Apatay Bulvarı üzerinde durdurmak isteyen trafik polislerinin dur ikazına uymayan kamyon sürücüsü Ramazan T., kamyonu polislerin üstüne sürdü. Trafik polisleri aracın durmayacağını anlayarak son anda kendilerini yol kenarına attı.
Kamyon sürücüsü Ramazan T. (26), daha sonra kamyonunu ara sokağa sürerek izini kaybettirmek istedi. Çıkmaz sokağa giren Ramazan T. bu kez aracını kilitleyerek olay yerinden uzaklaşmak istese de bunda başarılı olamadı.
Polisin neden durmadın sorusuna Ramazan T., ´Frenler tutmadı duramadım´ cevabını verdi. Bir süre polisleri ikna etmek isteyen T., yediği cezaya sinirlenince polis arabasını yumrukladı. Kamyon sürücüsü Ramazan T.´nin amcaoğlu olduğu öğrenilen Veysel T. (27) ise trafik polisini tehdit ve küfür edince gergin anlar yaşandı. Alkol testi yapılan sürücüsü Ramazan T., 1.36 promil alkollü çıktı. Diğer yandan araç içerisinden çıkarılan alkol şişeleri de yol kenarına atıldı. Alkollü iki amcaoğlu ´dur ikazına uymamak, görevli memura hakaret ve alkollü araç kullanmaktan gözaltına alındı. Şahıslar daha sonra Adliye&[#]8217;ye sevk edildi.
Editör: Pusula Gazetesi