Zonguldak Merkez&[#]8217;e bağlı Tasmacı Köyü Celepcioğlu Mahallesi sakinleri, yol ve su sorunlarını dile getirdiler. Yolların bozuk ve yazın araçların yoldan geçtiğinde tozdan durulmadığını ve camları açamadıklarını belirten mahalle sakinleri, yetkililerin yol sorununu çözmesini istediler. Seçimlerde oy isteyen siyasetçilere de uyarılarda bulunan mahalle sakinleri, &[#]8220;Siyasetçiler bizden seçimlerde oy istemeye gelmesinler&[#]8221; dediler.

&[#]8216;Tozdan nefes alamıyoruz&[#]8217;
Mahallenin yol ve su sorunun dile getiren Mahalle Sakini Sabahattin Cin sorunları şu şekilde dile getirdiler; &[#]8220;Mahallemizin yol ve su sorunu var. Mahallemizin alt yapısı yok. Devlet büyüklerimiz mahallemizde seçim çalışmaları dışında hiçbir çalışma yapmadılar. Gelip sadece bizden oy istediler. Vatandaşlar kendi imkan ve olanaklarıyla mahalleye birkaç çalışma yaptı. Bunlardan biri yolunu ve suyunu kendisi aradı.
Özellikle mahallemizde bazı arkadaşlarımız kendi imkanlarıyla su ihtiyacını karşılamak için sondaj kuyuları açtırarak su arıyorlar. Mahallemizin yolu 2 kilometre. Yolumuza taş yerine ocaklardan çıkan mostra tabir edilen kömür pisliğini döktüler. Bu da yoldan bir araç geçtiğinde mahalleyi toz duman altında bırakıyor. Toz nedeniyle kapıların önünde oturamayan astım hastaları var. Bu konuda insanlarımız çok perişan. Herkes evini iki dakikalığına havalandırmak için camlarını açamamaktan şikayetçi. Mahallemizin sorununu çözmek için vaatlerde bulunanlar mahallemizin yoluna seçim zamanları oy istemek için düşüyorlar. Seçimlerde söz veren siyasetçiler, bizden oy istemeye gelmesinler. Seçim bittikten sonra mahallemize hiçbir yetkilinin geldiği yok. Seçim zamanında yanınızdayız diyenler seçim bitince mahallemizin yolunu unutuyorlar. Celepcioğlu Mahallesi sakinleri olarak yetkililerden yol ve su sorunu konusundaki mağduriyetimizi gidermelerini istiyoruz. Yaz ayında mahallemizde huzur olmuyor. İnsanlar su sorunu yüzünden kavga ediyor.

&[#]8216;Suçukuru&[#]8217;nda trilyonluk yatırım bekliyor&[#]8217;
Devlet 10 yıl önce Suçukuru diye bilinen bir yerden mahallemize su getirmek için bir çalışma yaptı. Yalnız neden kaynaklandığını bilmediğimiz sorunlar yüzünden bu çalışmanın sonu gelmedi. Şu anda Suçukuru&[#]8217;nda trilyonluk yatırım atıl durumda bekliyor. Mahallemiz senenin 9-10 ayını susuz geçiriyor. Halk burada su ihtiyacını derelerden karşılamaya çalışıyor. Vatandaşlarımız su kirliliği nedeniyle hastalanıyor. Bu devirde halen daha insanlar 50-60 yıl önce yapılan taşıma suyu ile ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Biz devletimizden sadece yolumuzun yapılmasını ve suyumuzun evlerimize getirilmesini istiyoruz. Biz bu yol ve su sorunumuzu devletin yetkili birimlerine ilettik ama bir sonuç alamadık. Kimse ilgilenmedi. Muhtar bu işle ilgilenmiyor veya ilgilenemiyor. Sorunun nereden kaynaklandığını bilmiyoruz. Siyasetçiler mahallemizde sadece seçim zamanında değil de diğer zamanlarda da gelmelerini istiyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.

&[#]8216;Sabaha kadar bir kova su için bekliyorlar&[#]8217;
Mahalle sakinlerinden İsmail Yıldız da su sorunu nedeniyle yaşanan huzursuzluğu dile getirerek, &[#]8220;Kadınlarımız sabaha kadar çeşme önlerinde çocuklarıyla birlikte yatarak bir kova su için bekliyorlar&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi