Çaycuma´da düznenlenen köyler arası futbol turnuvasının final maçında olaylar çıktı. Jandarma ekipleri, olayları havaya ateş ederek durdurabildi.
Çaycuma ilçesine bağlı Örmeci köyü tarafından düzenlenen ve 16 takımın katıldığı turnuvanın finalinde Kayabaşı köyü ile Çalçalar köyü ekipleri karşı karşıya geldi. 100´üncü Yıl Atatürk Hizmet Köyü sahasındaki maçı yaklaşık 500 kişi izledi. Gergin geçen maçı Çalçalar köyü ekibi 1-0 öne kazandı. Maçın ardından Kayabaşı köyü takımının yedek kulübesinde bulunan 2 kişi, maçın hakemi Adnan Yağlı´ya tepki gösterdi. Bunun üzerine maçı izlemeye gelen köylüler de sahaya girerek, hakemin üzerine yürüdü. Hakem, jandarma korumasında sahadan ayrıldı.
Diğer takımın da taraftarları sahaya inince kavga büyüdü. Kavgayı yatıştırmakta zorlanan jandarma ekipleri, havaya ateş açtı. Jandarmanın müdahalesi ile taraftarlar sahadan çıkarılırken, olayların yatışmasının ardından Çalçalar köyü şampiyonluk ödülü olan keçiyi aldı. Kutlamaların bitmesinin ardından futbolcular jandarma kontrolünde sahadan çıktı.
Maçın hakeminin 15 yıl önce yine köyler arasında oynanan bir futbol turnuvasında maç yönettiği ve verdiği kararlar nedeniyle hedef haline geldiği, kavganın da bu yüzden çıktığı iddia edildi.
Editör: Pusula Gazetesi