Dünyaca ünlü Güreşçi Koca Yusuf&[#]8217;un hayatı Holywood&[#]8217;da beyaz perdeye aktarılacak. Filmde Koca Yusuf&[#]8217;u Alaplılı güreşçi Eyüp Ünlü oynayacak. Eyüp Ünlü&[#]8217;yü film çekimlerine kendisi gibi güreşçi olan Kırkpınar&[#]8217;ın en teknik pehlivanı ünvanını elinde bulunduran ve Dağköy Güreşleri&[#]8217;nin son Başpehlivanı Ziya Ünlü hazırlıyor.



Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri´nin başpehlivanlarından efsane güreşçi Koca Yusuf´un hayatı Holywood tarafından sinemaya aktarılıyor.


Koca Yusuf´un hayatını ise, ünlü güreşçilerden Eyüp Ünlü oynayacak. 24 yıldır aktif olarak yağlı güreş yapan ve pek çok ödül kazanan ünlü güreşçi Eyüp Ünlü bugüne kadar kendisine pek çok film teklifi geldiğini belirterek, yıllarca kariyeri için film tekliflerini reddettiğini söyledi.


Ünlü, "24 yıldır güreşiyorum. 18 yıldır Kırkpınar meydanlarında güreşiyorum. Fransa´dan ve değişik ülkelerden teklifler geldi. Ancak Başpehlivanlığı hedeflediğim için bunları bu güne kadar kabul etmedim. Bu yıl Kırkpınar´da, Amerikalı bir yapımcı Koca Yusuf´a çok benzediğimi söyleyerek onun hayatını oynamam için bana teklifte bulundu.


Türk güreşinin efsanesi Koca Yusuf´un hayatını oynamak benim için büyük bir onur. Kabul ettim. Film için gerekli anlaşmalar bu hafta yapılacak. Böyle bir filmde oynamak bana gurur verir" dedi.


Kağıtspor güreşçisi olan Eyüp Ünlü yıllardır güreştiğini ve bir hocasının olmadığını belirterek, "Biz Zonguldak´ta kardeşim Ziya Ünlü ile birlikte birbirimizin antrenörü olduk. Ben onu yetiştirdim o beni yetiştirdi. Şimdi beni Holywood´da oynayacağım film için o hazırlıyor" şeklinde konuştu.


Eyüp Ünlü´nün kendisini gibi ünlü bir güreşçi olan kardeşi Ziya Ünlü ise kardeşi ile birlikte yıllardır Türk yağlı güreşine hizmet verdiklerini belirterek, "Abimin dediği gibi biz, birbirimizin antrenörü olduk. Bugüne kadar pek çok güreşte birbirimize rakip olduk. Bu güreşlerin çoğunda ben galip geldim. Ancak biz er meydanında rakip dışarıda ise kardeşiz. Şimdi onu Holywood´a hazırlıyorum. Her sabah koşuyoruz. Koca Yusuf´un hayatını oynamak için biraz daha kilo alması lazım. Onun için de uğraşıyoruz. Koca Yusuf bizim için çok önemli. Kardeşim onun hayatını hakkıyla oynayacaktır" şeklinde konuştu.


Eyüp Ünlü, film için kesin bir tarih olmadığını ancak önümüzdeki günlerde başlayacağını, pek çok kişinin hayali olan Holywood´da film çekmenin kendisini için ayrı bir gurur olduğunu, bundan sonra da iyi bir senaryoda Türk filmlerinde oynayabileceğini de sözlerine ekledi.

Editör: Pusula Gazetesi