Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Çınartepe Mahallesi Akaryakıt Sokak&[#]8217;taki yol sorununu görüşmek üzere bölgedeki sanayici esnafla bir araya geldi.
Çınartepe Mahallesi Akaryakıt Sokak&[#]8217;ta geçen haftalarda mahalle halkının yol kapatarak eylem yaptığını hatırlatan Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, bölgedeki yolun bir an önce düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.
Bölgedeki sanayici esnafla Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nde bir araya gelen Başkan İsmail Eşref, anayoldaki asfaltlamanın bölgedeki sanayici esnaf tarafından yapılmasını istedi. Ara yollardaki betonlama işinin belediye tarafından yapılacağını dile getiren Başkan Eşref, şöyle dedi:
&[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ta üretim yapan esnaf dostlarıyla bir araya geldik. Çınartepe Mahallesi Akaryakıt Sokak&[#]8217;ta bir sorunumuz var. Bu bölgemiz alan itibariyle çok geniş bir alan kapsamasına rağmen tek üretim bölgesi olmasına rağmen yolu olmayan çamur içinde bulunan bölgemizdir. Çok defalarca konuşuldu. Katılım bedeli istendi. Köprü yapılması istendi. Olmadı. Belediyenin ekonomik gücü olmaması sebebiyle katılım bedeliyle bu sorun çözülmek istendi ama olmadı. Bu kez olacak. Orada vatandaşlarımız da var. Yol isteği talepleri var. Biz o geçmiş günlerdeki olumsuzlukları artık geriye bırakıp yapmak istiyoruz. Toplam 300 bin TL&[#]8217;lik maliyetimiz var. Önce ana yolu yaparsak bina aralarını betonla asfaltlanmasını biz yapalım. Önce siz ana yol 120 bin TL&[#]8217;lik maliyeti siz verin. Komisyonu kuralım. Herkes metrekaresine göre bedelini siz verin. Kaynağın belediyeye geçmesine gerek yok. Biz burada iş yapalım. 120 bin liralık bölümü siz karşılarsınız kalan bölümü biz tamamlarız. Uzaktan haberleşmelerle bu işler olmuyor. Mahalle ihtiyaçlarının belirlenmesi ile ilgili toplantımız umarım olumlu sonuç vermelidir. Mağdur olan bir mahallemiz var. Burayı bir an evvel yapalım. Asfaltını siz yapın betonunun ben yapayım.&[#]8221;
Toplantıda hazır bulunan Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin de yolun bir an önce yapılması için toplantıya katılan esnaflardan talepte bulundu.
Editör: Pusula Gazetesi