Mithatpaşa Mahallesi sakinleri 12 yıldan bu yana uğraştıkları yol ve kanalizasyon sorunu nedeniyle, yetkililere çağrıda bulundu.
Mithatpaşa Mahallesi 707 ve 708 Sokak&[#]8217;ta ikamet eden vatandaşlar, 12 yıldan bu yana çözüme kavuşmayan kanalizasyon sorunu için dert yandı. Evlerinin yanından geçen kanalizasyondan akan suyun kışın üç metre küpü bulduğunu dile getiren mahalleli, yaz mevsiminde ise evlerinin kapı ve pencerelerini açamadıklarını söyledi.
Mahalle sakinlerinden 60 yaşındaki Satılmış Ar, 25 dairenin kanalizasyonunun evlerinin önünden geçtiğini dile getirdi. Defalarca yetkililere müracaat ettiklerini dile getiren Ar, şöyle konuştu:
&[#]8220;Kışın buradan 3 metre küp su akar. Yazın ise kokudan duramıyoruz. Çocuklar oyuncaklarını buraya düşürünce mecbur bu kanalizasyonun içine giriyor. Elimde bir çok kuruluşların belgeleri de var. Bu konuyu Vali Yardımcıları&[#]8217;na kadar ilettim ama duymuyorlar. Kışın buradan 3 metreküp su akar. Buraya bir çocuk düşse ölüsünü limandan bulamayız. Buraya en az 25-30 dairenin kanalizasyonu akıyor. Buranın yapılması için defalarca başvurduk ama bir türlü sonuca ulaşamadık. Herkes topu birbirine atıyor. Ben buraya 13 sene önce demir, çimentosunu getirip işçiliğini yaptım. Sonra yapımı kesildi. Şimdi kanalizasyon açıkta duruyor. Ama tamamlansaydı böyle açıkda durmayacaktı ve hem de yola kavuşacaktık. Burada yol yok. Kalp hastası bir vatandaşı sırtımıza alıp 600 merdiven aşağıya taşırız. Yetkililerden bir tanesi desin ki, &[#]8216;Burası insan sağlığına uygundur. Burada yaşanılır, mahalle insanları doğruyu söylemiyor&[#]8217; ben yaşamaya razıyım. Bu kadar saçmalık olmaz.&[#]8221;
Mithatpaşa Mahallesi&[#]8217;ne misafirliğe geldiğini dile getiren Enver Tat ise &[#]8220;Ben buraya Beycuma&[#]8217;dan geldim. Mutfakta kötü kokudan yemek yiyemiyoruz. Merdivenlerde kedi büyüklüğünde fareler var. Ben böyle bir şey görmedim. Arabamı ana yola bıraktım. Eşim rahatsız. Yol yok merdivenlerden zorla çıkıyoruz. Yaklaşık 200 metre yol yürüyüp ana yola çıkıyoruz&[#]8221; diye tepki gösterdi.
Mahallenin 35 yaşındaki sakini Murat Karataş ise kanalizasyon sorununun insan sağlığını tehlikeye attığını dile getirdi. Hasta getirecek yollarının dahi olmadığının altını çizen Karataş, &[#]8220;35 yıldır burada yaşıyorum. Kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmaya çalıştık. Ama yinede bir çare bulamadık. Yetkililere de gittik. Hiçbir sonuç alamadık. Oyalayıp duruyorlar. Çocukları sokağa çıkaramıyoruz. Hastaneye gidecek yol yok. Çoğu mahalleleri görüyoruz. Hiç yapılmayacak yerlere yol yapıyorlar. Böyle rezillik olmaz&[#]8221; dedi.
Kanalizasyonun evlerinin kenarından geçtiğini dile getiren mahalle sakinlerinden Satı Yakabaşı da yetkililere sitem etti. Yakabaşı, &[#]8220;Çocuklarımız akşama kadar burada top oynuyor. Evim burada kanalizasyon buradan akıyor. Kötü kokudan ve sinekten burada duramıyoruz. Bu yıl ilaçlamaya da gelmediler. Belediye Başkanımıdan Valimizden ve yetkililerden 12 yıllık bu sorunumuzdan kurtarmasını istiyoruz&[#]8221; şeklinde tepkisini dile getirdi.
Mahalleli yaklaşık 10 gündür çöplerinin alınmadığını öne sürdü.
Editör: Pusula Gazetesi