Karaelmas Gazeteciler Derneği ile Bahçeşehir Üniversitesi&[#]8217;nin gazeteciler ile iletişime ilgi duyanlar, sinema ve belgesel yapmak isteyenlere yönelik bir haftalık eğitim semineri dün tamamlandı. Medya ile Sinema Belgesel olmak üzere iki ayrı sınıf oluşturulan eğitim sürecine 45 kursiyer sürekli katılırken, konulara göre dönüşümlü katılanlarla birlikte seminerden yararlananların sayısı 75 civarında oldu. Programın dünkü ayağında ise sinema belgesel bölümü kursiyerleri tarafından çekilen Kara Kedi&[#]8217;nin montajı ve sunumu vardı. Montajın ardından çekimlere yönelik detaylar ele alınarak eksiklikler tartışıldı.
Değerlendirme yapıldı
Saat 11.30&[#]8217;da Sergi Odası&[#]8217;nda yapılan değerlendirme toplantısına katılım yüksek oldu. Sinema ve Belgesel sınıfı öğrencileri de Sergi Odası&[#]8217;nda Medya bölümü öğrencileriyle buluştular. Yapılan değerlendirme toplantısının başında konuşan Karaelmas Gazeteciler Dernek Başkanı Atilla Öksüz, projenin çıkış aşamasını hatırlatarak gelinen süreci değerlendirdi. Öksüz, gazetelerde çalışanların daha fazla katılımı arzu etmelerine karşın çeşitli gerekçelerle herkesin katılamadığını ancak genç gazetecilerin ilgisinden memnun olduklarını söyledi. Kursiyerlere hocalarının peşlerini bırakmamalarını ve yaptıkları sayfa düzeni, haber ve çektikleri fotoğrafların yanı sıra belgesel çalışmaları ve projeleri e-mail yoluyla paylaşmalarını isteyen Öksüz; &[#]8220;Burada her şeyi öğrenmek elbette mümkün değil. Bizim burada birinci amacımız mesleki refleksi ve havayı daha fazla yakalamanız. Bu havayı yakalayan arkadaşlarımız zaten arkasını getirecektir&[#]8221; dedi.
Öksüz ekiple yakın ilgisi ve ev sahipliğine yaptığı destekten dolayı Metin Kaya&[#]8217;ya, dersler için Sergi Odası&[#]8217;nı kursiyerlere açarak baştan sona derslere giren fotoğraf sanatçısı İbrahim Akyürek&[#]8217;e, yine sinema belgesel derslerine ev sahipliği yaptığı ve tüm imkanlarını sunduğu için 3F İngilizce Kursu Müdüresi ve sahibi Hikmet Yılmaz Özdemir&[#]8217;e ayrı ayrı teşekkür etti. Kursiyerler Kaya, Akyürek ve Özdemir&[#]8217;e desteklerinden dolayı alkışlarla teşekkür ettiler. Öksüz&[#]8217;ün ardından sinema-belgesel bölümü öğrencileri tarafından çekilen &[#]8216;kara kedi&[#]8217; adlı kısa film izlendi. İki komşu arasında devam eden husumetten dolayı komşulardan biri olan baba oğulun açtıkları kaçak kömür ocağından komşularının evinin altını gitmek isterken nasıl kendi evlerinin içinden çıktıklarını anlatan kısa film alkış aldı. Filmin ardından eğitim süreci boyunca yapılan derslere ilişkin görüşler değerlendirildi. Sinemacı Yrd. Doç. Dr. Erkan Büker tarafından yönetilen tartışma sürecinde kursiyerler Bahçeşehir Öğretim Üyelerine ve Karaelmas Gazeteciler Derneği ile Başkan Atilla Öksüz&[#]8217;e teşekkür ettiler. Zamanlama ve katılımla ilgili yer yer eleştirilerin de yer aldığı tartışma programında Doç. Dr Nazlı Eda Noyan, Öğr. Gör. Tanzer Ercanpolat, Arş. Gör. Deniz Gürgen, Sinemacı Engin Öztürk görüş ve düşüncelerini paylaştılar.
Sonraki durak İstanbul
Değerlendirme toplantısında Behçeşehir Üniversitesi İletişim Atölyesi&[#]8217;nin dinamik kadrosuyla tanışmaktan mutlu olduklarını belirten KGD Başkanı Atilla Öksüz, seminerin ilk üç günü Zonguldak&[#]8217;ta olan Dekan Yardımcısı Burçe Çelik&[#]8217;ten gelen öneriyi katılımcılarla paylaştı. Akademisyenlerin ve Burçe Çelik&[#]8217;in Zonguldak&[#]8217;taki tablodan ve ilgiden memnun kalmalarından dolayı mutlu olduklarını belirten Öksüz; &[#]8220;Burçe hocamızla son görüşmemizde Ekim gibi Bahçeşehir Üniversitesi&[#]8217;nde Zonguldak&[#]8217;ı tüm yönleriyle anlatan bir haftalık bir program için görüş birliğine vardıklarını, bunu dekanla da paylaştıklarını yapmak istediklerini söyledi. Bu bizim içinde çok mutluluk verici olur. Kendilerine arkadaşlarım ve yönetim kurulumuz adına teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Bahçeşehir Üniversitesi akademisyenleri Atölye&[#]8217;nin ardından yapılması planlanan böylesi bir etkinliğin daha pekiştirici olacağını söylediler. Toplantının ardından duygusal anlar yaşandı. Öğrencileriyle kucaklaşan akademisyenler daha sonra kentten ayrıldılar.
Editör: Pusula Gazetesi