Çaycuma´da bir köpek, kediye benzer yavru doğurdu. Köpek yavruları, köylüleri ve veterinerleri şaşırttı.
Çaycuma ilçesi Perşembe beldesine bağlı Bayat köyünde Ramazan Köseli´ye ait Pinik cinsi köpek, bir hafta önce doğum yaptı. Daha önce 5 kez doğum yapan köpeğin dünyaya gelen 6 yavrusundan 3´ü kediye benziyor. Kedi gibi ses çıkaran yavrular görenleri şaşırtıyor. Kediye benzeyen yavrularına daha fazla hassasiyet gösteren anne köpeğin, yine bu yavrularını aşırı oranda kıskanması ve ağzına alarak insanlardan uzak bir ortama götürmesiyle dikkat çekiyor.
Köpeğin sahibi Ramazan Köseli, anne köpeğin bu yavrularını diğerlerinden daha fazla sevdiğini ve kolladığını belirterek, "Yavruya kimseyi dokundurtmuyor. Diğer yavruları ile birlikte emziriyor" dedi. Köpek ve yavrularının ahırda kaldığını belirten Ramazan Köseli, yavrulardan birinin doğumdan bir gün sonra öldüğünü söyledi.
Yedi çocuk babası olan Köseli, köpeğin doğum yaptığını kızı Tuğçe´nin gördüğünü belirterek, "Doğum olduğu akşam karanlıktı, ocak lambası ile baktım inanamadım. Gerçekten kedi gibiydiler. Arkadaşlara söyledim onlar da inanamadı. Beslediğimiz hayvanlar arasında hiç kedi yok. Birileri getirmiş olamaz. Köpek, benim evimin içerisinde kalıyor. Kim getirip koyacak" dedi.

VETERİNERLER ŞAŞIRDI
Köpeği ve yavrularını incelemeye gelen Çaycuma Veterinerlik´te (Çay-vet) görevli Veteriner Sağlık Teknisyeni Ali Yüzlü, yaptığı incelemede hayretler içerisinde kaldı. Yavruların bıyıkları ve ağız içi yapısı ile kediye benzediğini, özellikle ön pençeleri ile yüz yapısının diğer yavru köpekleri anımsattığını belirten Yüzlü, şöyle konuştu: "Kedi gibi miyavlaması kafamı karıştırıyor. Ayrıca bıyıkları diyebileceğimiz kıllar diğer yavrulara göre daha belirgin. Bıyıkları ile ağız içi kısmı kediyi andırıyor.
Fakat özellikle ön pençeleri ve yüz kısmı diğer yavruları daha çok anımsatıyor. Kedi mi köpek mi net bir şey söylemek mümkün değil. Çok şaşırtıcı. Yavrular ana rahminde gelişimini tamamlayamamış olabilir. Ama bu kez de miyavlaması aklıma geliyor. Anne köpek, kedi yavrularını bulmuş ve sahiplenmiş olsa diğer yavrulara çok benzemesi bu ihtimali zayıflatıyor. Aralarındaki bir başka fark, kedi zannedilen yavrular yapı olarak daha zayıf diğerlerinin daha gelişmiş olmasıdır".
Çaycuma Tarım İlçe Müdürlüğünde görevli veterinerler de, köpek ve kedinin çiftleşmesine ihtimal veremeyeceklerini, böyle bir çiftleşmenin şans eseri de olması halinde kromozom sayılarının farklılığı nedeniyle köpekten kedi doğmasının mümkün olmayacağını ifade etti.
Son iki gün içerisinde üç yavrudan ikisinin öldüğü öğrenildi.
Editör: Pusula Gazetesi