Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığının Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, Kurtuluş Savaşı devam ederken kurulan, ülkenin ilk sosyal güvenlik kuruluşu Amelebirliği´nin, geleceğe taşınması gereken kurum olduğunu bildirdi.
Kalaycıoğlu, bugün kutlayacakları birliklerinin 87. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye´nin ilk sosyal yardım kuruluşu Amelebirliği´nin, 22 Temmuz 1923´de Bakanlar Kurulu tarafından onaylanarak kurulduğunu bildirdi. Sandıklarının kazazede ve hasta maden işçilerinin eşlerinin yanı sıra çocuklarının bakımlarını da sağladığını anlatan Kalaycıoğlu, şunları kaydetti:
´´Amelebirliği, işçi, işveren ve devlet üçlüsünün yönetiminde bulunduğu gibi dayanışmayı esas alan örnek kuruluştur. Sandığımız, kuruluşundan günümüze üyelerine sağladığı ekonomik ve sosyal yardımlarıyla önemini koruyan kuruluş olarak hizmetlerini geliştirerek sürdürüyor, sürdürecektir. Kurtuluş Savaşı devam ederken kurulan ülkemizin ilk sosyal güvenlik kuruluşu Amelebirliği, geleceğe taşınması gereken kurumdur.
Geçen yıl sandığımız üye ve aile bireylerine 8 milyon 279 bin 844 lira sosyal, 13 milyon 41 bin lira kredi, 700 bin 530 lira iş kazası yardımında bulunmuştur. Üyelerimize ve aile bireylerine yaptığımız yardımlar, yöremizin ekonomik yaşamına büyük katkı sağlamaktır.
Üyelerimizin yüksek okulda okuyan çocuklarına karşılıksız öğrenim yardımının, yöre halkımızın eğitim düzeyinin yükselmesine ciddi katkılarda bulunduğu kuşkusuzdur. 2009-2010 öğretim yılında bin 100 öğrencimize öğrenim yardımı yapılmıştır.´´
Editör: Pusula Gazetesi